În mijlocul Postului Paștelui, când credincioșii caută rețete potrivite pentru această perioadă de restricție, zacusca tradițională devine o alegere excelentă. Acesta este un preparat apreciat de români, nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru faptul că se poate pregăti cu ușurință, având nevoie de doar câteva ingrediente simple și accesibile, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Rețetă de post. Leguma asemănătoare la gust cu carnea. Este perfectă și pentru cei care vor să slăbească
Rețeta de zacuscă pentru post nu necesită multe ingrediente complicate și este ușor de preparat chiar și de cei fără experiență în bucătărie. Ingredientele principale includ vinete coapte, ardei kapia copți, ceapă, roșii sau suc de roșii gros, sare, piper și foi de dafin. Acestea se găsesc ușor în orice magazin, făcând preparatul accesibil oricui.
Pentru a pregăti zacusca, se începe cu coacerea și scurgerea vinelor și ardeilor, după care se prepară un sos de roșii din roșii proaspete sau suc de roșii. Acestea se amestecă apoi cu vinetele într-un castron. Ceapa se călește într-o oală cu puțin ulei până devine sticloasă, iar apoi se adaugă ardeii mărunțiți. După ce totul începe să fiarbă, se adaugă vinetele și sosul de roșii, urmate de dafin, sare și piper.
Zacusca trebuie lăsată la fiert cel puțin 30 de minute pentru a îmbina aromele, iar la final, foile de dafin se îndepărtează. După ce se răcește, zacusca este gata de servire.
Te-ar mai putea interesa și: Cea mai delicioasă rețetă de post care te va cuceri de la prima mușcătură!