Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Secretele din bucătărie: De ce sarea și scorțișoara sunt ingredientele magice care îți transformă cafeaua măcinată

27 Feb, 18:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Adăugarea unei cantități mici de sare și scorțișoară în cafeaua măcinată poate îmbunătăți gustul băuturii, atenuează amăreala și adaugă o aromă plăcută. Studiile sugerează că băutul cafelei dimineața poate reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare, fiind mai benefic decât consumul ei mai târziu în zi.
Secretele din bucătărie: De ce sarea și scorțișoara sunt ingredientele magice care îți transformă cafeaua măcinată

Timpul petrecut în bucătărie nu ar trebui să fie o corvoadă. Un astfel de truc este adăugarea unui ingredient mai puțin cunoscut în cafea, dar care poate transforma cu totul gustul băuturii: sarea și scorțișoara, potrivit click.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Ingredientul secret pe care arabii îl adaugă în cafele. Schimbă tot gustul, are beneficii de care nu știai

Secretele din bucătărie: De ce sarea și scorțișoara sunt ingredientele magice care îți transformă cafeaua măcinată

Iubitorii de cafea știu că pentru a obține o băutură de calitate, este important să aleagă un tip bun de cafea și să o prepare corect acasă. Adăugarea unei cantități mici de sare și scorțișoară în cea măcinată poate avea efecte surprinzătoare asupra gustului. Sarea atenuează amăreala naturală a cafelei, iar scorțișoara adaugă o aromă subtilă și plăcută, oferind o băutură mult mai gustoasă. Aceste două ingrediente nu doar că îmbunătățesc gustul, dar contribuie și la o experiență mai plăcută a savurării cafelei.

„Descoperirile noastre indică faptul că nu este important doar dacă bei cafea sau cât de multă bei, ci momentul din zi în care o bei este important. De obicei, nu dăm sfaturi cu privire la moment în îndrumările noastre alimentare. Dar poate că ar trebui să ne gândim la asta în viitor”, a susținut autorul principal al studiului.

În ceea ce privește momentul ideal pentru a o savura, există multe păreri contradictorii. Unele studii sugerează că ar trebui evitat consumul de cafea dimineața, invocând posibile riscuri pentru sănătate, în timp ce altele recomandă contrariul. Un studiu publicat în revista „European Heart Journal” susține că nu doar cantitatea consumată este importantă, ci și momentul în care aceasta este băută.

„A bea cafea dimineața poate fi asociat mai puternic cu un risc mai scăzut de mortalitate decât consumul de cafea mai târziu în cursul zilei”, au scris specialiștii în revista „European Heart Journal”.

Te-ar mai putea interesa și: Semnal de alarmă pentru toți oamenii care beau cafele ibric. Studiul care a fost făcut pe 260.000 de persoane

Urmărește Daily Business pe Google News