Atunci când ți-e poftă de ceva dulce și vrei să îți aduci aminte de gustul copilăriei, una dintre rețetele care nu dau niciodată greș este negresa cu glazură de cacao, așa cum o prepara bunicile noastre. Rețeta nu este complicată deloc și reușește să cucerească orice pretențios la mâncare. Ai nevoie de ingrediente ieftine.
Negresa cu glazură de cacao se numără printre cele mai îndrăgite prăjituri. Preparată cu grijă de mamele și bunicile noastre, această rețetă reușește să facă furori oricât de sătul ai fi! Cu greu îți poți stăpâni pofta de dulce. Iată ingredientele de care ai nevoie: 300 de grame de zahăr, 180 ml de lapte călduț, 6 linguri de cacao, 15 linguri de ulei, 8 ouă la temperatura camerei, 250 de grame de făină, un plic de praf de copt și 80 de grame de nucă mărunțită (opțional). Pentru glazură îți trebuie 250 ml de lapte, 4-5 linguri de zahăr și 6 linguri de cacao. Care sunt pașii următori?
Citește și Rețetă de Cheesecake fără zahăr și fără făină. Ai nevoie doar de trei ingrediente
Metoda de preparare a negresei cu glazură de cacao este foarte simplă și gata în doar câțiva pași. Mixează albușurile până devin spumă, apoi adaugă zahărul și amestecă pentru a obține textura unei bezele. Iată rețeta delicioasă pas cu pas prezentată de Cosânzenele Gătesc pe internet.
„Batem albușurile spumă cu un mixer. Adăugăm zahărul treptat și mixăm la viteză mare până când obținem o bezea. Într-un alt bol frecăm gălbenușurile cu ulei și peste ele punem laptele cu cacao și adăugăm tot acest mix peste albușurile spumă. Continuăm cu făina și praful de copt, amestecând încet. Opțional putem pune și nuca mărunțită.
Adăugăm toată compoziția într-o tavă (a noastră are 42×25 cm) și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Între timp, facem și glazura din lapte, zahăr și cacao. Lăsăm prăjitură pentru 5 minute la odihnit, îndepărtăm folia de copt și adăugăm toată glazura. Rezultatul? O bunătate cu gust de copilărie preferată de toți membrii familiei… de la mic la mare”, potrivit Cosânzenele Gătesc.
O poți mânca pe loc sau după ce se răcește la frigider. Indiferent de opțiune, gustul pufos va fi nemaipomenit și vei dori să repeți rețeta ori de câte ori îți permite timpul liber. Poftă bună!
Vezi și Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desert