Apartamentul în care a locuit marele regizor are 212 metri pătrați și este compus din living, o cameră pentru relaxare, hol, două dormitoare, două băi și bucătărie și dispune și de un garaj amplasat la parterul clădirii. Prețul este, bineînţeles, unul pe măsură: 930.000 de euro (peste 4.000 de euro pe metrul pătrat), respectiv 47,27 criptomonede bitcoin, scrie Impact.
Locuinţa a fost deținut de Iolanda Nicolaescu, sora artistului, până în 2017, când aceasta s-a stins din viață, apoi i-a revenit ultimei soții a regizorului, Dana Nicolaescu, cu care acesta s-a cunoscut pe platoul de filmare și cu care și-ar fi dorit foarte mult să aibă și copii. Dana Nicolescu era mai mică decât soţul ei cu 43 de ani şi a fost poreclită „Văduva albă” din cauza faptului că la moartea lui Sergiu Nicolaescu a fost îmbrăcată în alb!
Citeşte şi: Angela Gheorghiu, noi critici dure la adresa României. Ce o nemulţumeşte pe marea artistă
Sergiu Nicolaescu, actor, regizor şi producător, s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu Jiu. La vârsta de cinci ani a plecat din oraşul natal împreună cu familia, care şi-a stabilit reşedinţa la Timişoara, oraşul în care marele regizor a copilărit. A făcut ultimele patru clase de liceu în doi ani, iar în 1948, la terminarea liceului, a intrat la trei facultăţi: Belle Arte, Politehnică şi Şcoala de Ofiţeri de Marină. A absolvit Politehnica în 1952, devenind inginer, meserie pe care a practicat-o la Studioul „Al. Sahia” până în 1965, intrând astfel în lumea filmului, potrivit Cinemagia.
Recent, castelul din Apuseni căruia Sergiu Nicolaescu i-a dat foc în filmul „Noi, cei din linia întâi”, a fost vândut în urma unei licitații. Castelul de la Zlatna a fost scos la vânzare în anul 2019 și preluat de către o casă de licitații. Aceasta a reușit să vândă impozanta construcție către Hilton România, pentru prețul de 260.000 de euro. Acest castel ar putea deveni ulterior un hotel de lux, după cum afirma primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, la acea vreme. Acest castel a fost vândut cu 35.000 de euro mai puțin decât oferta inițială. În tot timpul, prețul de vânzare a fost de 550.000 de euro, fiind o clădire importantă din punct de vedere istoric.