- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Test IQ cu chibrituri. Încearcă să rezolvi ecuația mutând un singur băț de chibrit

11 Aug, 21:09 • Amarie Giorgiana
E weekend, iar dacă vrei să te relaxezi, vin în întâmpinarea ta cu un test IQ cu chibrituri, care te va ajuta să îți exersezi atenția, răbdarea și creativitatea.
Test IQ cu chibrituri. Încearcă să rezolvi ecuația mutând un singur băț de chibrit

În acest weekend, am pentru tine un test IQ  care te va ajuta să îți evaluezi atenția, creativitatea, dar și răbdarea.

Testele de inteligență, cunoscute sub numele de coeficient de inteligență sunt concepute pentru a evalua capacitatea unei persoane de a raționa și de a rezolva probleme. Acestea măsoară abilitatea de a utiliza informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau a face predicții. Astăzi te provoc cu un test menit să îți pună mintea la contribuție, iar tot ce trebuie să faci este să rezolvi ecuația 13 + 9 = 15, mutând un singur băț de chibrit.

Test IQ. Rezolvă ecuația mutând un singur băț de chibrit

Acest tip de teste pot fi făcute de oricine, ele reușind să te ajute să îți evaluezi claritatea vizuală și abilitățile cognitive. Tot ce trebuie să faci pentru a reuși să rezolvi testul de mai jos este să privești imaginea atent  și să îți dai seama ce băț de chibrit trebuie mutat pentru a obține ecuația corectă. Însă, trebuie să ții cont de faptul că poți muta un singur băț de chibrit. Succes!

Așadar, avem ecuația 8 – 9 = 7, iar ceea ce tu trebuie să faci este să o rezolvi, dându-ți seama ce băț de chibrit trebuie mutat. Dacă ai reușit, felicitări! Dacă nu, nu te preocupa, te ajutăm noi să îți dai seama cum puteai să obții răspunsul corect. Uite!

Citește și:  Un exercițiu de matematică a stârnit valuri de comentarii pe internet! Tu reușești să-l rezolvi?

Testele IQ încep prin evaluarea memoriei pe termen scurt și lung, dar și abilitatea de a rezolva puzzle-uri și de a reține informații auditive. Aceste teste au o istorie îndelungată, fiind create pentru prima dată în Franța, în urmă cu mai bine de un secol, cu scopul de a ajuta la identificarea elevilor care necesitau sprijin suplimentar la școală. În timpul Primului Război Mondial, SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste pentru a evalua calificările candidaților. Astăzi, armata continuă să utilizeze teste similare pentru a asigura că cei care intră în serviciu sunt pregătiți corespunzător.

Citește și: Test IQ. Pune-ți la încercare răbdarea și atenția! Ce număr urmează în seria 125, 64, 27?

Tags: