Pe locul al doilea s-a clasat comedia „I pronounce you Chuck and Larry”, care a dominat topul in saptamana anterioara, dar odata cu debutul al The Simpsons a inregistrat venituri de 19 milioane de dolari, in scadere cu 44%. Urmatorul in clasament a fost „Harry Poterr and the Order of Phoenix”, cu 17 milioane de dolari.
Filmul a debutat in Romania weekendul trecut, pe 27 iulie, insa nu a reusit sa egaleze succesul filmului Harry Potter si Ordinul Phoenix. The Simpsons a fost vizionat de circa 4.200 de spectatori, incasand aproape 25.000 de dolari intr-un weekend, in timp ce Harry Potter si Ordinul Phoenix a ajuns la incasari de 184.000 de dolari dupa doua weekend-uri, perioada in care a fost vizionat de 34.000 de spectatori, conform Cinemagia.ro.
Filmul Familia Simpson, care dureaza 87 de minute, a inregistrat cel mai de succes debut din istoria filmelor adaptate dupa productii TV, scrie presa americana de specialitate. Astfel,a ajuns deja pe locul cinci in topul celor mai profitabile filme din acest an. „Suntem extaziati. A depasit cu mult chiar si cele mai optimiste asteptari ale noastre”, a spus Chris Aronson, senior vicepresedinte pentru distributie la 20th Century Fox.
Premiera filmului a avut loc pe 21 iulie, in Springfield, un orasel de aproape 10.000 de locuitori din Statele Unite, unde este plasata povestea. Serialul a avut 400 de episoade, a primit 23 de Premii Emmy si titlul de „Cel mai bun serial al secolului XX”, acordat de revista „Time”.
Chiar daca serialul televizat este produs in continuare, Familia Simpson nu mai este la fel de populara. Media audientei a fost de 8,6 milioane de telespectatori in ultimul sezon, conform Nielson Media Research, ceea ce inseamna ca o buna parte dintre oameni au preferat sa mearga la cinematograf pentru a vedea proaspat-lansatul film, decat sa vizioneze episoade noi ale serialului la televizor, conform presei americane.
Succesul filmului s-a bazat pe curiozitatea fanilor de a urmari aventurile „familiei galbene” si pe marele ecran. Personajele create de Matt Groening au devenit figuri hipercunoscute ale culturii pop americane.
Primele cronici sunt entuziaste. Peter Bradshaw, de la „The Guardian”, i-a acordat 4 stele din 5. Criticul britanic opineaza si ca filmul are „un IQ creativ, care depaseste lejer, cu 99%, orice altceva produs la Hollywood”, punctand si faptul ca scenariul este scris excelent de la cap la coada si ca poantele vin cu viteza fulgerului.