ResidenSea a incheiat contractul pentru realizareaThe World II cu compania norvegiana de constructii navale Fosen Yard Group.
The World functioneaza in regim de condo-hotel. In perioada in care proprietarii nu sunt pe vasul de croaziera, apartamentele acestora pot fi inchiriate. El a fost construit dupa o investitie de 265 mil. dolari (peste 194 mil. euro).
Locuintele ramase libere in cadrul primului vas de croaziera al companiei au preturi cuprinse intre 1,450 mil. dolari (peste 1 mil. euro) si 4,9 mil. dolari (peste 3,5 mil. euro).
The World a fost construit la initiativa veteranului industriei norvegiene a vaselor de croaziera, Knut Kloster jr. Dupa ce tatal sau a fost pionerul industriei moderne de croziera, acesta a pus bazele unei noi afaceri , cea a caselor plutitoare, o combinatie intre ceea ce este mai bun in croziere si case de vacanta, sau asa cum el insusi a numit-o: „Un nou mod de viata, a calatori in jurul lumii fara a pleca de acasa”.
The World era, in 1995, in stadiul de viziune pentru o croaziera rezidentiala de lux, care sa navigheze in permanenta in jurul lumii. Opt ani mai tarziu, pe 30 octombrie 2003, aceasta viziune a devenit realitate, apartamentele din cadrul vasului fiind vandute aproape integral.
Vasul de croaziera navigheaza in permanenta, in functie de evenimentele cele mai importante la nivel global. El ajunge, din patru in patru ani, in diferitele colturi ale lumii, unde au loc Jocurile Olimpice si in fiecare an la Festivalul de Film de la Cannes, Carnavalul din Rio sau Wimbledon, unde se disputa turneul de tenis.
Vasul de croziera The World a iesit pe apa pentru prima oara in 2002, la aceea data fiind vandute circa 60% din cele 110 de apartamente de pe vas.
Pe langa cele 165 apartamente ale proprietarilor, vasul mai are si 88 de camere pentru oaspetii acestora, care sunt adusi la bord cu elicopterul.
Taxele de intretinere ale locuintelor sunt cuprinse intre 96.500 si 239.500 dolari pe an.
Pana in acest moment, 40% dintre proprietarii locuintelor din The World sunt americani, 40% europeni si 20% africani, australieni si alte nationalitati, rezidentii avand varste cuprinse intre 33 si 93 de ani.