- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Topul Forbes al celor mai bogati americani: Bill Gates ramane pe prima pozitie

20 Sep, 10:22 • Redactia DailyBusiness
A aparut Topul Forbes 400 al celor mai bogati americani pentru anul 2012. Cofondatorul Microsoft Bill Gates (foto) s-a aflat pe prima pozitie in topul realizat de prestigioasa revista in ultimii 18 ani.
Topul Forbes al celor mai bogati americani: Bill Gates ramane pe prima pozitie

Si in 2012 Bill Gates ramane cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari, in urcare cu 7 miliarde dolari, in timp ce Mark Zuckerberg a inregistrat cea mai mare scadere, de 8 miliarde dolari, aproape jumatate din avere, din topul Forbes 400 al celor mai bogati americani.

Investitorul Warren Buffet s-a situat din nou pe pozitia a doua, cu 46 miliarde de dolari, in timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, ramane al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe pozitia a patra se afla, la egalitate, fratii Charles si David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu cate 31 miliarde de dolari.

[img=3320][/img]
Mai multi membri ai familiei Walton, fondatorii Wal-Mart, au intrat in top 10, unde i-au inlocuit pe investitorul George Soros si pe fondatorul Las Vegas Sands, Sheldon Adelson. Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, care si-a construit averea cu firma de servicii de informatii financiare Bloomberg, a revenit de asemenea in top 10, pe ultima pozitie, cu 25 de miliarde de dolari, noteaza [url=http://www.mediafax.ro/economic/topul-forbes-400-al-celor-mai-bogati-americani-cine-este-pe-primul-loc-si-ce-miliardar-a-inregistrat-cea-mai-mare-scadere-10096287]Mediafax[/url].

Valoarea participatiei lui Zuckerberg a coborat cu 8,1 miliarde de dolari la 9,4 miliarde de dolari. Zuckerberg a coborat astfel de pe locul 14 anul trecut pe 36.

Intregul top Forbes 400 il puteti [url=http://www.forbes.com/forbes-400/#page:1_sort:0_direction:asc_search:_filter:All%20industries_filter:All%20states_filter:All%20categories]vizualiza aici[/url].