Deocamdata, compania a anuntat ca a primit donatii private din mai multe tari, precum si din partea unei companii. Suma implicata in proiect nu a fost facuta public.
Fiecare camera de hotel este inchisa etans intr-o capsula spatiala. Camera va avea 7 metri lungime si latime si 4 metri inaltime. Structura hotelului este astfel conceputa incat sa semene cu un grup de molecule. Hotelul spatial va oferi turistilor posibilitatea sa vada 18 rasarituri de soare pe zi.
Cum era de asteptat, Galactic Suite trebuie sa lucreze la cateva elemente de design si de implementare care, daca nu sunt bine puse la punct, pot duce la probleme pentru vizitatori. „Baia lipsita de gravitate este cel mai mare challenge cu care ne confruntam din acest punct de vedere. Clientii care vor dori sa faca un dus, vor intra intr-o incapere in care bule de apa vor pluti peste tot, ciocnindu-se cu acesta”, a spus Xavier Claramunt, director al Galactic Suite.
Studiile efectuate de companie indica un numar de minim 40.000 de oameni de pe Glob care si-ar putea permite suma de 4 mil.$ pentru 3 zile de stat in spatiu.
Inainte ca un client sa se imbarcheze pe racheta ce-i va duce la hotelul spatial, acestia vor fi supusi unor teste si analize ce vor dura opt saptamani.
Pe masura ce turismul spatial castiga in popularitate, din ce in ce mai multe companii private doresc sa se lanseze in aceasta afacere. Deocamdata, singura companie privata care a lansat cu succes un turist in spatiu este Space Adventures.
Milionari precum americanii Dennis Tito si Gregory Olsen, africanul Mark Shuttlework sau femeia Anousheh Ansari au calatorit deja in spatiu, intorcandu-se cu succes pe Terra.