Când cumpărăm fructer și legume de la magazin observăm că ni se recomandă să nu consumăm coaja lor. Mulți avem impresia că putem consuma coaja oricărui fruct, fără să ne gândim vreun moment la efectele secundare periculoase. În realitate, însă, e nevoie să apelăm la un truc care ne poate ajuta să scăpăm de pesticidele acumulate pe coaja fructelor.
În momentul de față, nu mai e suficient doar să spălăm bine fructele și legumele înainte de consum. Coaja multora dintre ele poate să fie periculoasă din cauza pesticidelor folosite de către agricultori, iar magazinele ne avertizează să nu consumăm această parte a fructului. Mai mult, fructele sau legumele pot fi tratate cu substanțe menite să le ajute să se dezvolte mai repede și să arate mai bine, potrivit Click.
Totuși, chiar dacă arată mai bine în acest fel, coaja lor nu e potrivită pentru consum. Din fericire, există o metodă simplă la care putem apela pentru a curăța eficient fructele și legumele pe care le vom cumpăra din comerț.
Există o metodă foarte ușoară prin care putem scăpa complet de această problemă. Dacă îndepărtăm coaja fructelor înainte să le mâncăm, consumul lor poate fi mai sigur.
În cazul în care vrem neapărat să pătrăm coaja, mai există un truc care ne poate proteja. Tot ce aveți de făcut e să puneți 20 de grame de bicarbonat de sodiu într-un bol, alături de două linguri de apă. Totul trebuie amestecat bine, până când avem o pastă omogenă. Mai departe, folosind o cârpă curată, vom șterge fructele cu această pastă de bicarbonat. Apoi, după ce am curățat bine fructele, le vom clăti cu apă, iar coaja ar trebui să fie mai curată.
Citește și Dieta pentru o bătrânețe sănătoasă. Cercetătorii au descoperit alimentele care trebuie consumate
Altă metodă e să lăsăm fructele sau legumele într-un bol mare cu apă și în el să punem două lingurițe de bicarbonat. Acestea se lasă la înmuiat aproximativ 20 de minute. Bicarbonatul de sodiu poate fi util pentru a elimina efectele pesticidelor, așa că, dacă vrem să folosim coaja fructelor și legumelor, putem apela la aceste metode.