Conform Forbes, la ora actuala cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere de circa 59 mld. dolari (peste 40 mld. euro), suma de trei ori mai mica decat capitalul social al companiei pe care Florin Fluturel a inscris-o la Registrul Comertului.
Avocatul a convins un expert contabil, si apoi Registrul Comertului din Iasi, de valoarea potentiala a afacerii pe care vrea sa o lanseze pornind de la o inventie revolutionara al carei autor este.
„Este vorba de o metoda de control a aparatelor electrice cu ajutorul gandului”, a declarat, pentru DailyBusiness, Florin Fluturel. „In acest domeniu, se fac cercetari de multi ani, americanii au incercat un prototip ce presupunea introducerea unor electrozi in corpul uman, dar eu am gasit o metoda independenta, eficace, prin care controlez campurile magnetice create in jurul aparatelor electrice cu ajutorul fluxurilor electrice neuronale. Primele lucruri la care m-am gandit au fost controlarea computerului, a televizorului si a altor electrocasnice. Aplicatiile sunt insa extrem de largi”, a mai spus Fluturel.
Pe baza inventiei sale, s-a adresat unui expert contabil care a folosit o metoda de expertizare atipica, a previzionarii.
„Expertul contabil a calculat numarul de potentiali utilizatori ai inventiei, eu i-am estimat la 30 de milioane, care, inmultit cu 4.000 de euro, cat cred ca voi fixa pretul unei licente, da aceasta valoare a afacerii. Eu zic ca este o evaluare initiala, de la care poate porni aceasta afacere. Cu expertiza contabila am mers la tribunal iar inventia am adus-o drept aport de capital social la constituirea firmei”, a mai spus investitorul iesean.
In noua companie, avocatul si sotia sa detin 89% din actiuni, Nicolae Nacioiu (un inventator din Bucuresti) detine 10%, iar un alt avocat din Iasi, Catalin Horga, detine 1%.
Registrul Comertului: Afacerea este legala
Constituirea firmei, avand un asemenea capital social, a fost aprobata de judecatorul de la Tribunalul Iasi si inregistrata ca atare la Registrul Comertului Iasi.
„Fondatorii firmei au depus in numerar suma de 10 mil. lei si au adus la capitalul social o expertiza contabila care certifica valoarea bunului ca fiind de 392,4 miliarde lei. Din punct de vedere legal, afacerea este cat se poate de legala. Atata timp cat exista acte care dovedesc o asemenea valoare, actionarii firmei o pot aduce la capitalul social”, a declarat, pentru DailyBusiness, seful Registrul Comertului Iasi, Gina Sindila.
Va emite actiuni pe piata internationala de capital
Florin Fluturel spera sa transforme inventia sa intr-o afacere spectaculoasa. In prezent, el se afla in cautarea unor investitori interesati, iar daca nu va gasi, isi propune sa isi transforme firma in societate pe actiuni si sa lanseze actiuni pe piata internationala.
„Am doua variante ca sa dau drumul la afacere, cel mai devreme in toamna. Daca nu voi gasi investitorii interesati, voi incerca sa emit actiuni pe piata de capital. Afacerea este una de viitor si vreau sa o exploatez la adevarata sa valoare”, a mai declarat avocatul iesean.
Cercetari stiintifice in toata lumea
Faptul ca inventatorul iesean nu glumeste atunci cand vorbeste de influentarea aparatelor electrice cu ajutorul gandurilor este confirmat de cercetarile in domeniu.
Compania japoneza Hitachi a anuntat recent ca lucreaza la o interfata ‘creier-aparat’, care analizeaza schimbarile produse in fluxul sanguin cerebral, in vederea ‘traducerii’ lor in semnale electrice. Tehnologia, aflata in faza de cercetari, a fost expusa recent la Laboratorul de cercetare avansata al Hitachi, din Hatoyama.
Si in Statele Unite si Marea Britaniei s-au facut experimente similare, presa internationala scriind in dese randuri despre experimentele din laboratoarele secrete ale NASA si armatei americane. Si in Rusia au fost semnalate astfel de cercetari.
Profesorul Aleksandr Spirkin, din cadrul Universitatii de Stat din Moscova a recunoscut ca, pe vremea cand activa intr-un laborator secret care cerceta capacitatile paranormale in fosta URSS, a facut experimente similiare.