- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Uniunea Europeana va produce in acest an primele vinuri bio

25 Jul, 13:21 • Redactia DailyBusiness
Uniunea Europeana va putea produce in acest an primele vinuri bio, prin punerea in practica a unor norme privind etichetarea si a unor noi reguli armonizate pentru cresterea transparentei in domeniu.
Uniunea Europeana va produce in acest an primele vinuri bio

Regulile privind agricultura bio exista deja in UE, insa ele nu acopera si practicile oenologice, respectiv intregul proces de transformare, de la struguri la vin.

Noile reguli de etichetare se vor aplica incepand cu recolta viticola din aceasta toamna. Pentru a beneficia de eticheta bio, vinurile vor trebui totusi sa respecte anumite practici oenologice – acidul sorbic si desulfurarea nu vor fi autorizate, iar nivelul de sulfiti va trebui sa fie foarte mic.

UE vrea astfel sa-si consolideze pozitia la nivel international in acest domeniu, in conditiile in care vinuri bio sunt deja produse in SUA, Chile, Australia si Africa de Sud, scrie Agerpres.

Vinurile bio europene vor trebui sa aiba o concentratie maxima de sulfiti de 100mg la 1 litru de vin rosu (fata de 150mg/litru la vinul rosu obisnuit) si de 150mg la 1 litru de vin alb sau rose (fata de 200mg/litru la vinul alb sau rose obisnuit).