Obiectivele sunt parte a unui proiect de agrement in valoare de 6 milioane de euro, care mai include piste de biciclete, tiroliana, patinoar, skate park si centru de agrement calare. Investitiile in cele doua obiective – parcul de agrement si locul de joaca – ajung la 3 milioane de lei.
Aventura Park Arsenal din Orastie dispune de 6 trasee de catarat de dificultate progresiva, accesibile pentru diverse categorii de varsta si cu diverse abilitati sportive, 77 de platforme si elemente de catarare dispuse la inaltimi maxime ce ating de la 3 pana la 30 de metri.
Au fost amenajate doua trasee galbene pentru copii 8 ani+ si pentru incepatori, doua trasee verzi usoare, unul albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai placut si mai distractiv si unul rosu, cu grad de dificultate ridicat, pentru cunoscatorii parcurilor de aventura.
Fiecare participant la aventura trebuie sa respecte regulamentul oficial al parcului care prevede folosirea obligatorie a unui echipament de securitate cu doua carabine, folosit in permanenta pe timpul parcurgerii oricarui traseu. Parcul este deschis zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarifele sunt cuprinse intre 30 si 40 de lei de persoana, pentru 3 ore de activitati.
„Ne asteptam ca traseul de catarat sa atraga zilnic peste 300 de persoane in weekend, iar cand vom inaugura centrul spa si aqua parcul interior si exterior, probabil in iunie iulie anul viitor, mai estimam inca 500 de vizitatori pe zi doar pentru aceste obiective”, a declarat Marius Cristescu.
Alaturi de parcul de aventura, in complexul Arsenal Park a mai fost deschis si un loc de joaca pentru copii. Cei mici vor gasi aici jocuri amuzante, interactive, interesante, jocuri care stimuleaza capacitatile intr-un mod pozitiv, destinate pentru activitati de grup sau individuale. Echipamente pentru catarare, echilibristica, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagane, balansoare, care dezvolta medii de inspiratie pentru joc si jocuri sunt alte elemente ale noii investitii.
Toate acestea sunt produse ale companiei finlandeze Lappset, cel mai apreciat producator de echipamente pentru locuri de joaca din Europa. „Loc de joaca Arsenal” este prevazut cu piese de mobilier urban pentru adultii care supravegheaza copiii. Locul de joaca poate gazdui simultan peste 300 de copii.
„Marea problema a tuturor statiunilor din Romania este ca nu prea ai ce face in ele. Statiunile nu ofera posibilitati de distractie pentru toti membrii familiei. si atunci noi am preferat ca prima data sa dezvoltam partea de distractie si dupa aceea sa dezvoltam partea de cazare. Arsenal Park va deveni un parc de distractie pentru toti cei cazati in zona, inclusiv pentru alte statiuni. Faptul ca este in apropiere de autostrada constituie un punct de oprire pentru toti cei care vin cu familia si trec spre Vest sau care vin din Vest si trec spre Bucuresti”, a mai declarat Marius Cristescu.
Structura de agrement care face obiectul proiectului in valoare de 6 milioane de euro cuprinde urmatoarele obiective aflate inca in faza de constructie: 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate, turn pentru sporturi extreme cu inaltimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara, dar si un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, patinoar sintetic, skate park din beton cu suprafata 1.500 de metri si un centru de agrement calare.
Acestora li se vor adauga un centru Spa si o sala de sport multifunctionala.
„Acum se lucreaza la cei 9 kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata pana la sfarsitul anului, skate park-ul si patinoarul vor fi inaugurate pana la sfarsitul lunii octombrie si centrul de echitatie va fi deschis la sfarsitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni functionala la inceputul anului viitor, in aprilie va fi gata si sala de sport si aqua park-ul va fi inaugurat in iulie”, a precizat Marius Cristescu.
Arsenal Park este un complex de vacanta cu 200 de locuri de cazare in care turistii pot practica diverse activitati, printre care instructie militara, lupte de airsoft si paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft si paintball, tir cu arcul, plimbari cu transportorul senilat, concursuri de drezina, inchiriere masini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc.
Spa-ul Arsenal Park dispune de o sala de fitness, saune finlandeze si cu infrarosu, o piscina cu dispozitive de masaj in apa si cu inot contracurent, o camera de relaxare si camere pentru masaj si tratamente corporale.
Intins pe o suprafata de 88 de hectare, Arsenal Park este si cel mai mare muzeu de tehnica militara din Romania in care sunt prezentate 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare senilate, dispozitive antiracheta, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanta militara, o locomotiva, trenuri de mina, un avion IAR 93, un avion AN-2 si un MIG 21, dar si un elicopter Kamov Ka 26.
Proiectul este co-finantat prin REGIO – Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.