Impresarul lui Mutu, Victor Becali, a declarat ca „Asteptam ca sentinta sa ne fie notificata si apoi vom decide impreuna cu avocatii jucatorului ce trebuie sa facem. Foarte probabil va mai fi un proces la Curtea Europeana”.
Chelsea a reziliat contractul lui Mutu, dupa ce acesta a iesit pozitiv in urma unui test antidopping facut in 2004. La acea data, contractul cu Chelsea mai avea o valabilitate de 4 ani. Chelsea nu a primit compensatii in cazul Mutu, care si-a refacut cariera in Italia, cu Juventus si din 2006 la Fiorentina.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarat, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.
In 14 septembrie 2009, internationalul roman Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor si Ioan Becali. La 21 octombrie, Tribunalul Federal al Elvetiei decisese suspendarea temporara a deciziei TAS, relateaza Mediafax.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17,17 mil. euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul roman a cerut TAS sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.
Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.