Spotify a fost invadat de inteligența artificială care a generat melodii de ordinul zecilor de mii ale startup-ului Boomy, a relatat BusinessInsider.
Boomy le permite utilizatorilor să creeze muzică de orice tip, apoi să le lanseze pe platformele de streaming, care trebuie să le plătească mai departe drepturi de autor.
Vezi și: Concedieri masive şi la Spotify, s-a anunţat reducerea cu 6% a personalului
Marea problemă vine la lansarea melodiile pe platformele de streaming, mai exact pe Spotify, deoarece utilizatorii le urcă acolo cu scopul de a genera bani prin încasarea de drepturi de autor.
Cei de la platforma de streaming au trecut la măsura radicală, adică aceea de a elimina zeci de mii de cântece, deoarece numărul de streamuri a fost mărit artificial.
Universal Music a avertizat toate platformele principale de streaming că a observat activitate suspectă pe melodiile Boomy – sugerând că roboții au fost folosiți pentru a umfla statisticile privind audiența – iar Spotify a eliminat apoi aproximativ 7% din melodiile încărcate de Boomy.
Într-o declarație trimisă sursei citată, platforma de streaming a spus: „Streamingul artificial este o problemă de lungă durată, la nivelul întregii industrii, pe care Spotify depune eforturi pentru a o elimina prin serviciul nostru”.
„Când identificăm sau suntem alertați cu privire la potențiale cazuri de manipulare a fluxurilor, atenuăm impactul acestora luând măsuri care pot include eliminarea numerelor de streaming și reținerea redevențelor. Acest lucru ne permite să protejăm plățile de redevențe pentru artiștii onești și muncitori”, au spus reprezentanții platformei de streaming.
Luna trecută, CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a declarat că industria muzicală are „îngrijorări legitime” cu privire la melodiile generate de AI, adăugând că platforma de streaming speră să „stabilizeze o poziție” în care să poată proteja creatorii, dar și să permită inovarea pe platforma sa.
Alte articole: Spotify exitinde disponibilitatea cărților audio și în afara SUA! Aplicația pune la dispoziție peste 300.000 de titluri