Potrivit unui comunicat de presa, angajatii au fost convocati de catre liderii sindicali din TVR pentru a discuta situatia financiara, in incinta televiziunii, acestia neinaintand insa conducerii TVR niciun protest oficial.
In urma cu doua saptamani, conducerea TVR a suspendat bonurile de masa, un beneficiu acordat pana acum angajatilor, in conformitate cu prevederile Contractul Colectiv de Munca din TVR.
Pe de alta parte, presedintele TVR a negat “celelalte informatii vehiculate in ultima perioada, atat in interiorul TVR, cat si in mass-media – neverificate cu TVR, de altfel – , Lazescu a afirmat ca acestea sunt ‘speculatii, menite sa creeze presiuni si o stare de neliniste in institutie’ „, se arata intr-un comunicat al institutiei publice.
„Nici informatia potrivit careia angajatii televiziunii publice au facut ‘greva’ si au organizat ‘proteste’ spontane nu este adevarata”, se mai arata in acelasi comunicat.
Potrivit unui anunt al institutiei, masura de conservare a 30% din parcul auto face parte din planul conducerii actuale de a reduce cheltuielile, per ansamblu.
„In prezent se desfasoara o evaluare in urma careia vom stabili ce alte masuri se pot lua, pentru a reduce cheltuielile si, implicit, deficitul TVR”, a declarat Alexandru Lazescu, intr-o scrisoare adresata angajatilor televiziunii publice.
De asemenea, potrivit aceleiasi surse, deficitul TVR din semestrul I 2011 a fost redus cu 34% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2010.
Si asta dupa ce Televiziunea Romana a inregistrat in 2010 o pierdere de aproape 162 de milioane de lei, in crestere de la 48 de milioane de lei, cat avea la sfarsitul lui 2009.
Tot anul trecut, TVR a avut venituri de 571 de milioane de lei si cheltuieli de 733 de milioane.
Din aceasta suma, 77 de milioane de lei reprezenta deficitul inregistrat la preluarea mandatului de catre actualul Consiliu de Administratie, respectiv iulie 2010, se arata in raportul de activitate al institutiei.