Regulamentul interzice amplasarea reclamelor publicitare pe imobile reprezentand sedii ale autoritatilor publice, pe gardurile cimitirelor, a lacaselor de cult, parcurilor si gradinilor publice.
Primaria a mai decis sa interzica amplasarea mesajelor publicitare pe copaci, pe obiecte de arta monumentala sau cladiri considerate monumente istorice, pe parapetele pasajelor rutiere subterane si supraterane, si pe carosabil.
Regulamentul adus in dezbatere publica interzice, de asemenea, amplasarea oricaror forme de reclama publicitara pe domeniul public si privat al Capitalei, precum si pe fatada cladirilor situate pe arterele: Piata Universitatii, bulevardul Nicolae Balcescu, bulevardul Gheorghe Magheru, Piata Romana, bulevardul Lascar Catargiu, Calea Victoriei, bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, bulevardul Maresal Constantin Prezan, Piata Arcul de Triumf si Soseaua Kiseleff.
Se pot amplasa reclame pe arterele enumerate mai sus numai daca au ca scop promovarea actiunilor municipale sau de interes national, daca sunt amplasate pe acoperisurile imobilelor, precum si pe locatiile care, prin istoric, au fost destinate acestui scop. Exceptie face si mobilierul urban purtator de reclama destinat transportului in comun sau difuzarii presei.
Se mai admite amplasarea de reclame publicitare pe cladirile institutiilor de invatamant sau cultura, numai daca reclama are legatura cu obiectul de activitate a institutiei respective, specifica regulamentul.
Bannerele pot fi amplasate doar in situatia in care promoveaza evenimente culturale, economice, stiintifice, de interes municipal sau national si numai daca sunt localizate in afara carosabilului strazilor, la minim 5 metri inaltime de sol, pe o perioada de maxim o luna.
Prin exceptie, se accepta amplasarea de bannere peste carosabilul strazilor doar cu ocazia unor manifestari deosebite (sportive, comerciale, culturale sau altele asemenea).