- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Scrisori de vanzare eficiente. Toate elementele-cheie, replicile si trucurile de care vei avea vreodata nevoie pentru a finaliza vanzarile

01 May, 00:02 • Redactia DailyBusiness
Autor: Herschell Gordon Lewis
Scrisori de vanzare eficiente. Toate elementele-cheie, replicile si trucurile de care vei avea vreodata nevoie pentru a finaliza vanzarile

Editura Brandbuilders
Colectia Marketing&Advertising

Pret 70 lei

Titlu original : Sales letters that sizzle: all the hooks, lines and sinkers you’ll ever need to close sales

Cartea intr-un minut:
Pentru a fi eficienta, o scrisoare de afaceri sau de vanzari trebuie scrisa pe tiparul psihologic al consumatorului, sa respecte toate regulile si sa foloseasca instrumentele invatate din psihologia vanzarilor si manipularea prin cuvinte.

Cronica DailyBusiness

Cartea este axata pe comunicarea de impact, capabila sa-l faca pe client sa reactioneze la citirea unei scrisori de vanzare. Orice persoana implicata in domeniul comunicarii are nevoie de un punct de vedere, iar aceasta carte o ajuta sa si-l creeze.

Exista putini oameni care au un talent innascut pentru crearea unor mesaje memorabile. De aceea, cei mai multi folosesc reguli si instrumente care au puterea de a convinge.

Cel mai important element din marketingul direct este scrisoarea, dar de cele mai multe ori, art-director-ul acorda mai multa importanta procesului de productie si nu mesajului, obtinand in final forma fara fond.

Cea mai sigura metoda de a invata este ca vanzatorul sa se intrebe tot timpul ce anume il deranjeaza in legatura cu un paragraf sau cu o fraza. Analiza il ajuta sa-si construiasca propriile reguli si sa nu repete greselile facute.

Scrisorile au succes daca urmeaza 3 pasi: contin o declaratie unica si coerenta, trateaza direct subiectul si ii spun cititorului ce sa faca. Pentru aceasta, in mintea vanzatorului trebuie sa fie clar scopul pentru care scrie scrisoarea.

4 fraze introductive aduc consumatorul direct la subiect. Plecand de la formulari ca „de exemplu..”, „de ce? Deoarece…”, „motivul este…” sau „am ceva ce iti doresti”, redactorul obtine reactia dorita de la client, adica atrage atentia si il ajuta sa atace subiectul.

Prima propozitie dintr-o scrisoare trebuie sa fie scurta, pentru a-l ajuta pe cititor sa-si formeze o impresie rapida, daca ii va fi usor sau dificil sa citeasca scrisoarea. Paragrafele n-ar trebui sa depaseasca 7 randuri, pentru a nu obosi cititorul. Batalia cu clientul ar trebui deschisa chiar de la inceput, evitand o introducere plictisitoare.

Sfatul autorului este ca scrisorile sa nu mai fie incepute cu „stimate domn/doamna”, deoarece acestea sunt tehnici deja perimate. Formula de adresare ar trebui sa induca notiunea de confort in mintea cititorului, de stabilire a unei legaturi ceva mai familiare cu acesta.

Supratitlul este primul element dintr-o scrisoare pe care il vede clientul si de aceea, este un element important in lupta pentru castigarea clientului. Reactia cititorului la supratitlu il poate face sa citeasca scrisoarea mai departe sau sa o arunce la cos.

Daca are mai mult de 15 cuvinte, scrisul de mana poate sa incetineasca parcurgerea lui. Post-scriptumul trebuie sa consolideze unul dintre factorii motivanti de vanzare sau sa mentioneze un beneficiu suplimentar. Motivul pentru care o scrisoare ar trebui sa se termine cu un P.S. este de a incheia in forta, memorabil.

Sunt 4 reguli de urmat pentru ca un mesaj pe e-mail sa nu treaca neobservat. O propunere pe e-mail ar trebui sa faca o promisiune necugetata, sa puna o intrebare provocatoare, sa spuna o minciuna evidenta sau sa ofere ceva gratuit parand ca se va intampla in realitate.

Pentru a-si arata afinitatea cu cititorul, vanzatorul ar trebui sa foloseasca una dintre cele 100 de formule de introducere preferate de autor.

Spunand „daca esti ca mine…”, treci peste toate barierele care te despart de client si stabilesti un raport imediat. „Avem un cadou gratuit pentru dv.” este o formula introductiva buna pentru ca este legata de reactia consumatorului vizavi de valoarea cadoului. „Avem vesti proaste, dar avem si vesti bune…” este o modalitate eficienta de a atrage atentia.

Incepand prin cuvantul „cauti” atingi un arhetip si pui o intrebare. „Pregateste-te” este folosit atunci cand vanzatorul esti sigur ca are o oferta puternica. Cuvantul „multumesc”, pus la inceputul discursului, creeaza o atmosfera de recunostinta.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Zodiile norocoase: Care sunt cele mai probabile semne să câștige la Loto în 2025
Zodiile norocoase: Care sunt cele mai probabile semne să câștige la Loto în 2025
Cum să economisim cât mai mult în 2025. Sfaturi de la un specialist în educație financiară: „Primul pas este să ne stabilim un obiectiv financiar”
Cum să economisim cât mai mult în 2025. Sfaturi de la un specialist în educație financiară: „Primul ...
Contestație bombă! Ordonanța Trenuleț ajunge la Avocatul Poporului. Sindicatele atacă înghețarea pensiilor
Contestație bombă! Ordonanța Trenuleț ajunge la Avocatul Poporului. Sindicatele atacă înghețarea ...
Tesla revoluționează piața imobiliară! Elon Musk lansează locuința viitorului
Tesla revoluționează piața imobiliară! Elon Musk lansează locuința viitorului
Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2025. Prețurile apartamentelor și caselor cresc din ce în ce mai mult
Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2025. Prețurile apartamentelor și caselor cresc din ce ...
Actorii Zendaya și Tom Holland s-au logodit. Cei doi s-au cunoscut în 2017, în timpul filmărilor pentru „Spiderman: Homecoming”
Actorii Zendaya și Tom Holland s-au logodit. Cei doi s-au cunoscut în 2017, în timpul filmărilor ...
Județul cu cel mai mare număr de șomeri din România! Situația alarmantă care pune pe jar autoritățile
Județul cu cel mai mare număr de șomeri din România! Situația alarmantă care pune pe jar autoritățile
Ce mașini și-au cumpărat românii în 2024. Peste 150.000 de autoturisme noi și aproape 330.000 second-hand
Ce mașini și-au cumpărat românii în 2024. Peste 150.000 de autoturisme noi și aproape 330.000 second-hand
Decizia care schimbă tot! Elevii din România, interdicție totală. Ministerul Sănătății elimină alimentele dăunătoare din școli!
Decizia care schimbă tot! Elevii din România, interdicție totală. Ministerul Sănătății elimină ...
Nuntă în 2025. Suma minimă pentru cununia religioasă a crescut surprinzător
Nuntă în 2025. Suma minimă pentru cununia religioasă a crescut surprinzător
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre rezervele de gaze naturale: „România are suficiente stocuri pentru a trece iarna”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre rezervele de gaze naturale: „România are suficiente ...
Zi crucială pentru viitorul României! Guvernul decide azi: Când vom merge la urne pentru primul tur al prezidențialelor?
Zi crucială pentru viitorul României! Guvernul decide azi: Când vom merge la urne pentru primul tur ...
Au fost instalate primele camere mobile pe drumurile din România. Șoferii care nu respectă regulile vor primi amenzile direct acasă
Au fost instalate primele camere mobile pe drumurile din România. Șoferii care nu respectă regulile ...
Ministrul Finanțelor anunță concedieri masive la stat: ”Bugetarii își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat’
Ministrul Finanțelor anunță concedieri masive la stat: ”Bugetarii își pot găsi cu siguranță ...
Putin șochează România! Decizia care va afecta direct țara noastră, anunțul oficial venit de la Kremlin
Putin șochează România! Decizia care va afecta direct țara noastră, anunțul oficial venit de la ...
Nou pod peste Dunăre între România și Bulgaria. Când încep lucrările și când va fi gata
Nou pod peste Dunăre între România și Bulgaria. Când încep lucrările și când va fi gata
Numărul de kilometri de cale ferată modernizată după Revoluție, la jumătate față de cel al autostrăzilor: 630 km în 35 de ani
Numărul de kilometri de cale ferată modernizată după Revoluție, la jumătate față de cel al autostrăzilor: ...
Un nepalez a dezvăluit ce salariu câștigă în România, în 2025. Nu plătește cazare și mâncare, așa că trimite aproape toți banii acasă
Un nepalez a dezvăluit ce salariu câștigă în România, în 2025. Nu plătește cazare și mâncare, ...