Corporatia Thomson a primit aprobarea pentru achizitia Reuters, din partea Departamentului de Justitie al SUA, Comisia pentru Competitie din Europa si Biroul Canadian pentru Competitie.
Autoritatile au impus insa celor doua parti implicate in tranzactie vanzarea unor active, conform presei internationale.
Tranzactia a primit aprobarea cu un minim de conditii, cele doua companii, Thomson si Reuters urmand sa scoata la vanzare copii ale 4 baze lor de date cu informatii financiare.
Thompson opereaza pe pietele de cercetare din domeniul fiscal, al legislatiei si al contabilitatii, iar Reuters este cunoscut ca una dintre cele mai mari agentii de presa internationale.
Cele doua companii au fost de acord sa vanda bazele de date cu informatii financiare si activele asociate, baza de angajati si clienti, pentru a incuraja concurenta. Companiile care vor prelua bazele de date si activele ar putea sa se impuna intr-un timp scurt in calitate de concurenti pentru compania rezultata in urma tranzactiei.
Tom Glocer, CEO al Reuters si CEO-ul desemnat al Thomson-Reuters, a descris solutia propusa ca fiind „delicata”, dar a adaugat ca este multumit de rezultate, deoarece munca depusa de ambele grupuri pentru incheierea tranzactiei a fost mare.
Cele doua grupuri au inceput discutiile cu potentiali cumparatori ai bazelor de date.
Thomson a fost de acord sa vanda o copie a bazei de date Thomson Fundamentals (Worldscope), iar Reuters a fost de acord sa vanda copii ale bazelor de date Reuters Estimates, Reuters Aftermarket Research si Reuters Economics (EcoWin).
Alaturi de grupul privat Bloomberg, de origine americana, Thomson si Reuters domina in prezent piata de furnizare a informatiilor financiare catre banci, fonduri de investitii si altor firme care desfasoara activitati financiare.