Administratorul judiciar provizoriu al Rodipe va fi, conform hotararii Tribunalului, Activ Lichidator IPURL. Instanta a mai stabilit ca administratorul judiciar trebuie sa notifice creditorii, debitoarea Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, actionarii/asociatii societatii debitoare.
Tribunalul a mai stabilit ca in termen de 60 de zile de la desemnare, administratorul judiciar va intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa , cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabile si asupra existentei premiselor angajarii raspunderii acestora, conform art 138 din lege, precum si asupra posibilitatii reale de reorganizare efectiva a activitatii debitoarei, ori a motivelor care nu permit reorganizarea, relateaza NewsIn.
Instanta a fixat termen pentru continuarea procedurii insolventei la 20 iunie.
SC Rodipet poate ataca cu recurs sentinta Tribunalului Bucuresti in termen de 10 zile de la comunicare.
Rodipet s-a confruntat cu probleme pe motiv de neplata a datoriilor, de la sfarsitul anului trecut, cand grupul media Ringier a anuntat ca isi retrage publicatiile de pe standurile distribuitorului pe o perioada nedeterminata.
Contactata de catre DailyBusiness, Adela Popescu, PR managerul Ringier, a afirmat ca grupul media a reluat colaborarea cu Rodipet in urma cu aproximativ 2 saptamani.
„Am semnat o intelegere cu Rodipet, pe care au respectat-o, motiv pentru care am reluat distributia publicatiilor Ringier prin Rodipet”, a declarat pentru DailyBusiness Popescu.
In legatura cu afirmatiile aparute in presa referitoare la intrarea in faliment a SC Rodipet SA, managementul societatii a formulat un comunicat de presa, in care afirma faptul ca inceperea procedurii generale de insolventa a societatii are la baza lacune legislative.
‘Este adevarat ca potrivit unei sentinte comerciale pronuntata de Tribunalul Bucuresti, s-a dispus inceperea procedurii generale de insolventa potrivit Legii nr.85/2006, insa acest fapt s-a datorat lacunelor acestui act normativ, potrivit caruia orice creditor poate declansa o astfel de procedura pentru o creanta comerciala chiar si pentru o suma mica si disputata intre parti,” se arata in comunicatul remis de oficialii Rodipet.
Potrivit acestora, situatia in care se afla in prezent compania este una „aberanta”, iar legea 85/2006, care a dispus starea de insolventa a fost folosita in mod abuziv.
„Legea fost folosita in acest caz in mod abuziv de catre grupuri organizate impreuna cu anumiti avocati, lichidatori , etc., cu scopul de a exercita presiuni comerciale ilegale asupra companiei noastre pentru a beneficia de conditii comerciale favorabile si de a avea un profit nejustificat”, se mai arata in comunicat.
Oficialii Rodipet au catalogat hotararea judecatoreasca ca un scandal in „spatele caruia se se organizeaza o campanie impotriva Awdi Group asa cum s-a intamplat si in 2006”.
Ei au mai spus ca „Rodipet are capacitatea financiara si manageriala sa-si onoreze toate obligatiile de natura financiara si comerciala”.
Rodipet este parte a Awdi Group, consortiu care activeaza in domenii cum ar fi dezvoltare imobiliara activitati turistice, agricultura, solutii integrate de IT, curierat. Cifra de afaceri a grupului depaseste 150 milioane euro anual.