„Așa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opțiune de finanțare a fost și rămâne taxa.
Indiferent care va fi sursa de finanțare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituții media publice din Europa”, au spus reprezentanții postului public.
Ei au adăugat că, din punctul de vedere al TVR, devine prioritară clarificarea statutului instituției, deoarece posibila schimbare a sursei de finanțare nu trebuie să afecteze statutul juridic pe de o parte, și nici cel de instituție de presă independentă editorial, pe de altă parte.
„În orice condiții de finanțare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare și reorganizare a instituției, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administrație”, a declarat Irina Radu, Președinte-Director General al TVR.
„Televiziunea Română trebuie să revină între primele televiziuni cele mai urmărite, trebuie să poată să transmită campionate europene și mondiale, trebuie să organizeze și să transmită concursul Eurovision, dar toate acestea nu depind doar de deciziile noastre interne. Ce putem face, având în vedere că suntem televiziunea din Europa cu cea mai mică finanțare și cele mai mari și diverse probleme, este să fim flexibili și să luăm cele mai bune decizii, în conjuncturile cărora trebuie să le facem față”, a mai subliniat PDG al TVR.
Conform strategiei de redefinire a profilului editorial, începând din 17 octombrie TVR 1 se axează pe actualitate și agenda zilei, TVR 2 se redefiniește ca un canal generalist, iar TVR 3 aduce în prim-plan cultura și zona regională.
TVR își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994.
Președintele Consiliului de Administrație (CA) este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorității deputaților și senatorilor.
Principala sursă de finanțare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV.