Bautura Milcov de la Zarea exista pe piata romaneasca din anul 1968, fiind produsa din vin natural, romanesc si dublu distilat. In anul 1970, brandy-ul Milcov a obtinut medalia de aur la concursul international de la Ljubliana.
Lansarea unei campanii de promovare vine in intampinarea sezonului rece, atunci cand vanzarile sunt asteptate sa se majoreze cel mai mult, spun oficialii Zarea.
„Din rapoartele de specialitate, reiese ca in perioada septembrie 2007 fata de septembrie 2006, cota de piata valorica a Milcov a crescut cu 52%. Performanta este cu atat mai valoroasa, cu cat acelasi raport ne indica pentru perioada respectiva o scadere a pietei de brandy din Romania cu 14,8%. Suntem siguri ca odata cu venirea sezonului rece vanzarile noastre vor creste si mai mult”, a declarat Rodica Draghici, director de marketing Zarea SA.
Doua noi vinuri spumante, Diamond si Crystal Collection
Pe langa relansarea brandy-ului Milcov, compania Zarea a anuntat ca va scoate pe piata in luna noiembrie doua noi vinuri spumante sub marca „Zarea”, respectiv Zarea Diamond Collection si Zarea Crystal Collection. Spumantele Zarea sunt exportate in prezent in tari precum Belgia, Spania, Italia, Grecia. Spumantul Zarea Diamond Collection este o reeditare a vechiului spumant romanesc.
Compania Zarea a anuntat, la noua luni, o cifra de afaceri de 28,5 milioane lei (8,20 mil.euro), in crestere de 24,5%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Zarea a afisat in primele noua luni ale acestui an venituri din vanzarea marfurilor de 1,3 milioane lei (387.300 euro), de 5,6 ori mai mici decat cele din perioada similara a anului trecut, de 7,48 milioane lei (2,15 mil.euro). Cheltuielile cu materiile prime s-au ridicat, in primele noua luni din 2007, la 16,17 milioane lei (4,8 milioane euro), la un nivel aproape dublu fata de cele din intervalul similar al anului 2006, cand s-au cifrat la 8,58 milioane lei.
Compania a raportat pierderi de 3,12 milioane lei (898 mii euro), fata de profitul obtinut in aceeasi perioada din 2006, pe fondul cresterii cheltuielilor cu materia prima si a scaderii veniturilor din vanzarea marfurilor.
Zarea Bucuresti a fost fondata in 1912 si are un capital social de 4,16 milioane lei (1,24 milioane euro), divizat in 41,59 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.
Actionarii principali ai societatii sunt Ambra cu 44,64%, Karom Trading Import-Export SRL cu 30,02% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cu 4,31% din totalul actiunilor, potrivit informatiilor oferite de Zarea.
Titlurile Zarea Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ZARE.