Printre cei mai importanti membri ai Newspaper Association of America’s (NAA), organizatia care a coordonat campania, se numara The Independent, The New York Times si The News Herald.
Scopul campaniei a fost de a demonstra ca cititorii apreciaza reclamele (print ad-uri) din presa scrisa si ca daca s-ar investi mai mult in acest tip de publicitate, migratia catre alte tipuri de media ar fi incetinita. Sloganele campaniei prezentau ziarele „ca pe o destinatie, nu ca pe o distractie”. Campania a fost realizata de agentia de publicitate Martin Agency.
Anul acesta, conform discutiilor purtate in cadrul conferintei anuale a NAA, ziarele doresc sa investeasca intr-o campanie prin care presa scrisa sa fie prezentat ca o media complexa, in relatie cu mai multe canale de comunicare.
„Ma astept sa cheltuim cu totii mai mult”, a declarat Mort Goldstrom, vicepresedintele asociatiei, citat de publicatia AdAge, referindu-se la proiectul de transformare a perceptiei oamenilor asupra presei scrise. Ziarele, spune el, au evoluat folosind acum forme de comunicare diferite, precum website-uri, podcast-uri si email-marketing.
Una din ideile de print ad-uri este prezentarea unui cititor de ziar al viitorului, intr-o lume plina de sateliti, tastaturi de computer, monitoare si diverse cabluri, o schimbare vadita fata de aspectul „retro” din anul trecut.
Agentia care se va ocupa de campania de publicitate de anul acesta va fi desemnata in urma unui pitch.
Goldstrom a spus ca anul trecut in urma campaniei au fost inregistrati 150.000 de vizitatori unici; de asemenea, 20.000 de reprezentanti de vanzari au participat la training-uri iar mesajul a fost expus unui numar de 100 de milioane de adulti.
Totusi, nu a fost inca masurat impactul campaniei, adica numarul de reclame vandute in presa scrisa. In orice caz, spune reprezentantul organizatiei NAA, rezultatele nu pot fi atinse intr-un singur an, iar lupta pentru castigarea advertiserilor este una pe termen lung.