„Reducerile vor fi facute prin neacoperirea posturilor vacante, prin oferirea spre vanzare a actiunilor companiei si daca este necesar, prin concedieri. Cu cat mai multi oameni vor accepta varianta actiuni, cu atat mai mici vor fi posibilitatile de concedieri, dar trebuie sa ne pregatim si pentru concedieri”, a declarat Keller, citat de presa internationala.
Publicatia are in prezent 1.332 angajati in divizia de presa, cel mai mare numar din istoria sa, totodata nici un alt ziar american nu are mai mult de 900 de angajati.
Compania The New York Times a facut reduceri importante de personal din diviziile editoriale si in alte afaceri detinute de aceasta, cum ar fi The Boston Globe, dar si din alte afaceri, in ultimii ani. Numarul de angajati a scazut in 2007 cu 3,8% fata de anul precedent.
Pentru 2007, compania a raportat un profit de circa 142 milioane de euro si venituri de 2 miliarde de dolari. Divizia de presa a companiei a operat cu o marja de profit de 8% anul trecut, comparativ cu marje cuprinse intre 13-22%, in cazul altor companii concurente.
Veniturile din industria americana a ziarelor au scazut cu 7% anul trecut, iar compania a raportat o scadere de 4,7% fata de 2006.
Veniturile din presa scrisa scad si din cauza existentei variantelor online ale ziarelor, The New York Times avand mai mult de 20 milioane de vizitatori unici luna trecuta, mai mult decat alte site-uri de ziare.
The New York Times are un buget de 136 miliaone de euro pentru divizia de presa si este una din putinele publicatii care nu au renuntat la corespondenta in Irak, care costa circa 2 milioane de euro pe an.
Totodata, cotidianul trebuie sa faca fata concurentei in crestere din partea ziarului The Wall Street Journal, care a fost cumparat in decembrie de News Corp.
The New York Times este detinut de The New York Times Company, care mai editeaza alte 15 publicatii, cum ar fi „The International Herald Tribune” si „The Boston Globe”.