Opiniile sunt selectionate de pe mai multe bloguri si publicatii internationale, cum ar fi ProBlogger, TechnoBuzz.net sau LeadingSmart.com. Sfaturile sunt oferite de persoane ce au experienta de mai multi ani pe reteaua de micro-blogging.
1. Twitter a iesit pe piata cu mesajul „Ce fac acum?”, apoi, dupa un an, a schimbat motto-ul in „Ce se intampla?”. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui cand vrei sa scrii pe Twitter este insa „Cum pot aduce valoare catre ceilalti?”
2. Nu trimite un mesaj scurt targetat doar pe un singur individ. Acesta se numeste e-mail sau mesaj privat. Twitter este creat pentru a te adresa majoritatii, nu unei singure persoane.
[gallery:147]
3. In general, oamenii nu mai apreciaza mesajele automate de genul „Multumesc ca mi-ai dat add”. Sunt lipsite de expresivitate tocmai pentru ca sunt concepute astfel incat sa se potriveasca fiecarui individ.
4. Nu trebuie sa scrie pe fruntea ta ca intreprinzi aceleasi activitati pe Twitter – business sau postari de citate sau clipuri, de exemplu. Followerii tai doresc sa te cunoasca si ca persoana.
5. Nu este indicat sa folosesti serviciile care trimit in mod automat primele 140 de caractere din toate post-urile tale de pe blog sau site. Alege-ti post-urile sau articolele pe care vrei sa le prezinti in mod selectiv, fa un scurt rezumat al lor si pune link.
6. Nu incerca sa trimiti mai multe tweet-uri pe aceeasi tema, toate avand legatura si completandu-se. Este obositor si prea putin relevant.
7. Incearca sa trimiti mesaje de circa 120 de caractere. De ce? Pentru ca oamenii sa te poata „re-tweet-a”. Este nevoie de mai multe caractere pentru a scrie RT:@numeletau.
8. Scrie des, dar lasa spatiu pentru dialog. Cu cat esti mai activ, cu atat ai mai multe sanse sa gasesti oameni care sa te urmareasca. Atentie insa – daca scrii des si haotic, pe subiecte neinteresante, risti sa pierzi din followeri.
9. Trimite mesaje la ore de varf. Incearca sa fii online atunci cand oamenii se relaxeaza, seara, dupa serviciu, in pauze sau dimineata. Trimitand mesaje in aceasta perioada cresc sansele de re-tweet si de a atrage noi followeri.
10. Ca un ultim sfat – incearca sa fii „cat mai tu insuti/insati” pe Twitter. Trimite mesajele care chiar ti se par interesante, nu doar „ca sa fie”. Oamenii simt daca exista discordanta in stilul, ideile, personalitatea ta.