Rezolutia transmisiunilor este de 720 x 576 (standardul PAL) la o rata de 25 fps. Platforma foloseste tehnologie de encodare mpeg4, pentru vizionare fiind necesara o legatura la Internet de minim 1 Mbps metropolitan.
Compania are doi actionari persoane fizice, George Rusu fiind unul dintre ei. Acesta a infiintat compania furnizoare de solutii de comunicatii Euroweb in 1993 si a vandut-o in 2000, ulterior, in 2003, infiintand call-centerul EasyCall pe care l-a vandut in 2006.
In 2005 Rusu a investit in compania Digital Cable System – MaxTV, devenind actionar in cadrul acestei companii.
Portalul Online-tv.ro se afla in prezent in testari, urmand sa iasa din beta in maxim o luna. Oficialul companiei estimeaza un numar de 20.000 de abonati in primele 6 luni la care se adauga circa 5.000 accese Video on Demand. Rusu nu a precizat la ce venituri se asteapta in 2008 din Online-tv.ro.
„In prezent, nu pot fi vizualizate decat un numar limitat de canale – Realitatea TV, Antena 3, TVR1 sau UTV, si acestea in scop de testari. Proiectul este scalabil la un numar foarte mare de canale, practic nelimitat”, a declarat George Rusu, director executiv al Interglob Romania.
„Este primul proiect de IPTV care functioneaza cu tehnologie MPEG4 care permite furnizarea Standard Definition in banda de 512kb si HD in banda de 5Mb”, a mai spus Rusu.
Compania are contracte de retransmisie semnate cu cateva televiziuni. Oficialii Interglob Romania se afla in discutii cu mai multe canale de televiziune si producatori de continut, conform afirmatiilor acestora.
„Distributia canalelor de televiziune se face atat la nivel national cat si pe arii limitate de tip campus, hotel. Continutul canalelor TV este protejat prin criptari DRM (digital rights management – n.r.). Proiectul include si solutii video on demand si pay-per-view”, a precizat George Rusu.
Vizualizarea canalelor este in prezent gratuita. Dupa iesirea din beta, unele pachete de canale vor fi contra-cost (AXN, Discovery sau HBO), in timp ce altele (TVR, Realitatea, Antena 3) vor ramane gratuite pentru toti utilizatorii, conform oficialilor companiei.
Pe langa aceste abonamente, veniturile vor fi generate din plati pentru continut furnizat la cerere. De asemenea, Rusu a precizat ca Interglob este implicata si in „crearea unei retele de distributie pentru continut”.
Compania Interglob Romania, parte a Progression Technologies, realizeaza produse software pentru transmisii de canale de televiziune intre studiouri si punctele de retransmisie, videoconferinte, canale de televiziune privata, memorarea si analiza emisiunilor de radio si televiziune, studiouri mobile de productie si mixare pentru televiziune peste IP, transmisii de date video in scopuri de publicitate pentru puncte fixe si mobile, sisteme de televiziune pentru supravegehere si inregistrare.