Respondentii acestuia au declarat ca doresc de asemenea sa urmareasca bloguri semnate de Mircea Badea, Mircea Cartarescu sau Traian Basescu, daca acestia ar decide sa debuteze in blogosfera.
RoBloggers Survey este un proiect realizat de Carmen Holotescu, directorul companiei de servicii online TimSoft, si consultantul pe media si online Cristian Manafu, managing partner la M&C Consult, si blogger de circa 3 ani. Prima editie a proiectului a avut loc anul trecut, iar sondajul de anul acesta s-a desfasurat intre 30 septembrie si 13 octombrie.
29 de respondenti din cei 702 bloggeri care au participat la sondaj au declarat ca Adrian Nastase este cel mai bun si cel mai activ blogger dintre politicieni, si ca acesta comenteaza evenimentele politice fara ura si cu ironie fina. De asemenea, 17 respondenti au declarat ca ar urmari un blog tinut de Mircea Badea, deoarece acesta „ar avea multe de spus, dar nu poate la televizor”.
Un eventual blog al lui Mircea Cartarescu ar fi citit de cel putin 16 dintre respondentii RoBloggers Survey 2007, deoarece acesta „ar avea o influenta mare si idei interesante in blogosfera romaneasca”.
Cei mai multi dintre bloggeri – 81,19% – considera ca un blog bun trebuie sa aiba continutul original, in timp ce 74,04% apreciaza informatiile interesante, utile sau actuale.
In jur de 60% dintre bloggeri considera un blog bun acela care are un design placut si o navigare clara, stil informal, cu umor, actualizarea cel putin saptamanala si care are creat un spatiu de dialog cu vizitatorii.
Prezentarea de alte bloguri valoroase pe blogul propriu (blog-roll) este o caracteristica apreciata doar de o patrime dintre bloggeri – 27,35%.
Fata de sondajul RoBloggers Survey din 2006, singura deosebire majora este aprecierea in proportie mai mare a unui design placut si a unei navigari clare – 61,25% fata de 53,67% in 2006.
Intr-un procent mai mic, bloggerii apreciaza si „o scriitura dinamica, spectaculoasa” sau „evitarea polemicilor inutile in cazul blogurilor corporate”.
Cei mai multi dintre respondenti considera ca cele mai importante schimbari la nivel de blogosfera in 2007 fata de 2006 sunt reprezentate de cresterea si maturizarea blog-urilor precum si de interesul din ce in ce mai accentuat fata de blog-uri acordat de oamenii din lumea politica autohtona.