Astfel, atacurile D Dos costa intre 10 si 40 de euro per ora, un milion de spamuri catre adrese specifice intre 300 si 800 de euro, in timp ce obtinerea datelor de pe cartile de credit variaza intre 2 si 300 de euro per card, in functie de valoarea informatiilor continute.
Cele mai scumpe „comenzi” sunt falsificarea de acte (permise de conducere), pretul putand sa ajunga pana la 2.500 euro.
Concurenta intre furnizori este acerba. Presiunea stabilirii preturilor pare a fi imensa, in special pentru servicii. De aceea unele „sindicate” ofera de exemplu atacuri de tip DDoS asupra serverelor web pentru 10 euro pe ora sau 50 euro pe zi.
Exista chiar si magazine online care ofera solutii pentru produse si servicii ilegale.
„Ofertele speciale, nivelul discountului de volum, garantiile oferite, programe de fidelizare a clientilor si de publicitate sunt, de asemenea, foarte obisnuite”, explica Ralf Benzmuller, manager al G Data Security Labs.
Printre serviciile oferite de infractorii online se numara chiar si consultanta pentru inceputul unor astfel de actiuni. Se pare ca acestia ofera programe de asistenta care includ moderarea pe forumuri pentru incepatori, instuctiuni si tutoriale video. Serviciile ilegale oferite de cei care opereaza pe platformele de comert se extind pana la validarea tranzactiilor si transferul banilor de la furnizori infailibili.
G Data Software AG este o companie de software prezenta pe piata de peste 20 de ani in Europa, Asia si America de Nord, care realizeaza de solutii de securitate IT.