Pe site sunt prezente ofertele unui numar de 8 administratori de pensii.
Dupa luarea deciziei, vizitatorii site-ului vor putea aplica, direct pe site, pentru o anumita oferta, iar Pensiionline.ro va incasa un comision pentru fiecare client atras astfel de catre administratorii de pensii. Comisionul este similar cu cel incasat de agentii de vanzari angajati de aceste companii, a precizat Mandru.
Alte surse de venit ale site-ului sunt publicitatea pe site si taxele pentru listarea ofertelor de pensii.
Informatiile disponibile pe site sunt actualizate concomitent cu informatiile puse la dispozitie de companiile de asigurari, conform lui Mandru.
In prezent, vizitatorii pot aplica efectiv doar pentru contracte de pensii cu fondul KD. Alti sapte administratori de pensii, printre care ING, Generali, Aviva sau BCR au preferat ca deocamdata sa se limiteze la prezentarea ofertelor.
„Pana la finele anului, ne-am propus extinderea colaborarii cu scopul de a acoperi cat mai multe fonduri si pentru ca vizitatorii site-ului sa poata aplica pentru contracte si la alte companii. E un lucru care tine in primul rand de deschiderea administratorilor de fonduri de pensii catre mediul online si oportunitatile oferite de acesta”, a spus Mandru.
„Chiar daca la 17 ianuarie 2008 campania de subscriere la fondurile de pensii private obligatorii se incheie, subiectul pensii private va deveni o constanta in peisajul financiar”, este de parere Mandru.
Investitia initiala in proiect se ridica la 4.000 de euro.
Site-ul este proprietatea NETreactor, companie romaneasca ce se ocupa de dezvoltare web si care are in prezent in dezvoltare inca trei proiecte. Pe langa Pensiionline.ro, NETreactor mai detine si site-ul de anunturi auto Autoclick.ro. Conform lui Mandru, NETreactor a realizat in 2006 afaceri de „cateva mii de euro”.