Presedintele executiv al celei mai populare retele de socializare din lume, in varsta de 25 de ani, sustine ca intimitatea a incetat sa mai reprezinte o norma sociala.
„Oamenii nu numai ca au inceput sa se simta bine atunci cand impartasesc informatii, dar au devenit si mai deschisi fata de un numar mai mare de persoane”, a declarat Zuckerberg.
Acesta sustine ca schimbarea atitudinii in ceea ce priveste intimitatea se observa in numarul tot mai mare al celor care utilizeaza retelele sociale, adaugand ca aceasta schimbare radicala a survenit in numai cativa ani.
„Cand am inceput reteaua la Harvard, multi se intrebau de ce ar publica informatii pe Internet sau de ce ar vrea sa aiba un site. Iar acum, dupa 5-6 ani, bloggingul a luat o amploare extraordinar de mare”, a spus Zuckerberg.
Lansat in 2004 ca o retea exclusiva pentru studentii din Ivy League, Facebook a crescut si pentru ca a permis oamenilor sa comunice privat sau cel putin in grupuri mici.
Controversele legate de aceasta retea de socializare vizeaza faptul ca uneori oamenii publica informatii care cred ca sunt private, iar ele devin publice.
Aceste incidente sunt rezultatul felului in care oamenii utilizeaza Facebook, care a modificat de mai multe ori pe parcursul anulor felul in care functioneaza serviciul.
In prezent, Facebook are 350 de milioane de utilizatori in intreaga lume.