– Nu am facut colegiul, nu am mers la Universitate – imi este de ajuns sa fiu blogger. Imi place sa merg la Las Vegas, desi pierd multi bani, dar castig suficient din blogging. Imi permit. Portalul nostru, b5media atrage circa 30 milioane vizitatori pe luna si 10 milioane de unici.
– B5media – am denumit compania asa deoarece a fost infiintata de 5 bloggeri, nimic subtil. Compania noastra este insa a a cincea din lume, pe segmentul de blog-uri. Nu zic eu, ci baietii de la Google.
– (zambind)Adevarul fundamental si diferenta de baza intre bloggeri si jurnalisti – bloggerii atrag femeile mai frumoase.
– In blogging poti fi cel mai bun in orice – exista chiar si bloggeri care scriu despre veceuri si au un succes enorm. Nu-mi imaginam ca a face review-uri veceurilor ar avea succes…
– Conteaza foarte mult numarul de followeri de pe Twitter, in era aceasta in care microblogging-ul castiga teren
Tips & tricks pentru blogul de companie
– Fa-ti o strategie puternica inca de la inceput, nu scrie orbeste, nu-ti face reclama din prima
– Fii pasionat de ceea ce scrii si cititorii tai vor fi la fel
– Dupa ce ai succes, intreaba-te in continuare si cere feed-back
– Blogging-ul poate deveni si urat, greoi. Nu te lasa descurajat
– Ca blogger, daca pierzi increderea cititorilor, este foarte greu sa o recuperezi. Astazi trebuie sa ai etica. In urma cu 3 ani, puteai scrie orice doreai, acum au crescut standardele, cererea cititorilor.
– Fiind primul blogger care scrie despre un anumit subiect nu este suficient. Mai important este sa fii vertical, sa scrii corect si sa ai dreptate.
– In secunda in care consideri ca ai dreptate doar pentru ca tu esti seful peste blog-ul tau, ignorand bunul simt sau feed-back-ul cititorilor tai, ai pierdut foarte mult.
– Etica in blogging: – Nu uitati sa puneti link-uri catre sursa. Cititorii te taxeaza daca citesc stirea in alta parte, scrisa inainte de tine. Nu stiu daca in Romania este inca valabil acest lucru, dar in SUA un blogger poate pierde foarte multi cititori daca este prins ca nu da link-uri catre sursa.
-Scrie doar ceea ce este adevarat, dupa ce verifici sursele. Este aproape ca in jurnalism
– Nu scrie cu gandul ca mai incolo o sa pot sa modific daca e ceva gresit. Daca nu esti sigur de ceea ce scrii, nu o mai face deloc sau, in cel mai rau caz, pune un disclaimer foarte mare la inceputul articolului. Daca totusi gresesti, nu sterge post-ul, ci adauga un update in josul acestuia in care spui adevarul.
– Daca esti constient ca cineva scrie pe un subiect mult mai bine decat tine, uneori este bine „sa nu te bagi” si sa-l lasi pe colegul tau blogger sa o faca. Altfel, nu ai fi decat umbra lui.