- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

UE vrea sa creasca rata de penetrare la Internet la 30% pana in 2010

20 Mar, 12:07 • Redactia DailyBusiness
Oficialii Comisiei Europeane au declarat miercuri ca doresc ca penetrarea Internetului broadband in cadrul tarilor membre UE sa atinga 30% pana in 2010, cu 10 puncte procentuale mai mult decat in prezent.
UE vrea sa creasca rata de penetrare la Internet la 30% pana in 2010

Intentia oficialilor CE vizeaza cresterea puterii economice a statelor din UE.

Vivane Reding, comisarul pe telecomunicatii al UE, a declarat ca doar 8 dintre cele 27 de state ale Uniunii sunt in prezent in fata SUA, ca rata a penetrarii Internetului broadband. Printre acestea se numara in special tari nordice, precum Danemarca, Finlanda sau Suedia, dar si Olanda. In aceste state, circa o treime din populatie dispune de conexiune Internet broadband, conform presei internationale.

Ca o comparatie, rata de penetrare a Internetului broadband din Romania este in prezent de 9,8%, clasand tara pe locul 23 in cadrul membrelor UE. Romania depaseste ca rata de penetrare broadband doar Grecia, Polonia, Slovacia si Bulgaria.

In SUA, Internetul broadband are in prezent o rata de penetrare de 22,1%.

Rata de penetrare de 20% in cadrul statelor membre UE este echivalentul a circa 88 milioane de conexiuni broadband. In 2007 au fost adaugate 19 milioane de noi conexiuni broadband, echivalentul a 50.000 de conexiuni pe zi. Veniturile de pe urma conexiunilor broadband la nivelul UE au fost de circa 62 mld. euro in 2007.

„Prin cresterea ratei de penetrare a Internetului de mare viteza, incercam sa crestem nivelul de competitivitate, economia, ducand totodata la scaderea preturilor la produse”, a declarat Reding.

Broadband-ul este de altfel vazut si ca un motor de crestere al noilor afaceri.

Piata telecom a UE a crescut in 2007 cu 1,9%, pana la o valoare de 300 miliarde euro, conform oficialilor Comisiei Europene.

Investitiile in telecom in cadrul tarilor UE au fost anul trecut de 50 miliarde euro, comparabil cu cele ce au avut loc in SUA si mai mult decat in China si Japonia luate impreuna.

Urmărește Daily Business pe Google News