Investitia de 40 mil. euro in acest spital ar putea fi amortizata in 10 ani, potrivit reprezentantilor Sanador, care estimeaza ca unitatea va inregistra profit operational la finele celui de-al 3-lea an de functionare.
Doris Andronescu, proprietarul Sanador, este increzatoare ca piata serviciilor medicale private va continua sa creasca si in 2011 in acelasi ritm ca in anii anteriori, pe fondul extinderii operatorilor de profil.
La obtinerea acestui rezultat va contribui si unitatea spitaliceasca, pentru care se estimeaza un grad de ocupare de 30% in primul an de functionare, adica aproximativ 3.500 de pacienti.
Spitalul dispune de un bloc operator format din 7 sali de operatie, 17 posturi de terapie intensiva pentru adulti, 7 posturi de terapie intensiva neonatologie si cate un compartiment de primiri urgente pentru adulti si copii.
Fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3 sau 4, si asigura protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti.
Blocul de nasteri din cadrul spitalului are 3 sali de nastere si de interventii chirurgicale ginecologice. Nou-nascutii pot ramane cu mamele in rezerva (sistem rooming-in) sau pot sta in sectia de nou-nascuti sub supravegherea personului medical din sectia de Neonatologie.
In cadrul spitalului Sanador functioneaza si un ambulator, in care se pot efectua consultatii, ecografii, interventii de mica chirurgie cu internare de zi, explorari functionale si un departament de Radiologie Imagistica Medicala, avand un computer tomograf cu 64 de slice-uri si Radiologie radioscopie digitala, ambele Siemens.
De asemenea, spitalul Sanador ofera si servicii de recuperare – medicina fizica, precum electroterapie, magnetoterapie, masaj, laserterapie, termoterapie, hidroterapie si kinetoterapie.
In spitalul Sanador isi desfasoara deja activitatea un numar de aproximativ 500 de persoane, medici angajati si colaboratori, personal mediu si administrativ. Numarul acestora va creste odata cu gradul de ocupare al spitalului.
Serviciul de catering in spital este asigurat de City Grill. De altfel, grupul City Grill detine o cafenea City Cafe la parterul spitalului.
In prezent, in unitatile Sanador (clinici si laboratoare) lucreaza 460 de medici dedicati si colaboratori si 200 de asistente.
In sectia de urgenta a spitalului functioneaza dispeceratul si asistenta medicala de urgenta, Sanador detinand flota proprie de ambulante disponibile.
In Bucuresti, au mai deschis spitale private MedLife, in zona Grivitei (120 de paturi) si Euroclinic, in zona Floreasca (sub 100 de paturi).
Principalii jucatori de pe piata locala a serviciilor medicale private sunt MedLife, Medicover, Regina Maria (CMU+Euroclinic), Gral Medical, Sanador, Medsana.