Restul de 20% sunt locuinte de lux, insa dezvoltarea infrastructurii ar putea duce si la dezvoltarea unor unitati locative pentru clasa medie.
„Pipera – Iancu Nicolae s-a diferentiat ca o zona de lux, insa in conditile in care autoritatile ar investi in dezvoltarea infrastructurii, zona ar putea atrage si investitii in proiecte destinate clasei medii”, a declarat Dana Barbu, real estate broker in cadrul companiei imobiliare Regatta.
In prezent, dezvoltatorii imobiliari au derulat investitii suplimentare pentru utilarea terenurilor pe care au construit ceea ce a dus automat la o crestere a preturilor locuintelor, dezvoltarea infrastructurii de catre autoritati ar permite dezvoltatorilor sa construiasca proiecte la preturi mai mici.
„Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetateni romani cat si straini, sunt interesati de achizitionarea unor proprietati impozante cu valori incepand de la o jumatate de milion de euro. De obicei, sunt persoane care au o varsta intre 30-50 de ani”, a spus Dana Barbu.
Totusi, cresterea nivelului de trai si dorinta de a-si imbunatati modul de viata determina o cerere mai mare de locuinte noi din partea clasei medii. Potrivit analistilor Regatta, proiectele destinate clasei medii vor fi incluse in zona Pipera in momentul in care infrastructura va fi dezvoltata.
Cei care au exploatat acesta zona au pus foarte mare accent pe confortul personal, din interiorul caselor oferite, iar spatiile comune si utilitatile au fost neglijate sau „lasate pe mai tarziu” ceea ce reprezinta o importanta problema a zonei in momentul de fata, au explicat consultantii Regatta.
Nu au fost luate in calcul toate utilitatile necesare unei comunitati intr-o atat de rapida crestere, existand un decalaj de 6 ani intre realizarile dezvoltatorilor si reactia autoritatilor, au precizat analistii Regatta.
Incepand din anul 2002 Pipera – Iancu Nicolae a fost asaltata de numerosi investitiori, majoritatea provenind din Romania, Israel, Turcia, Marea Britanie si Spania.