- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Alegerea orașului pentru investițiile imobiliare. Brașov sau Constanța, doua orașe-magnet!

02 Oct, 21:04 • Mălureanu Rebecca
Imobiliare.ro oferă o analiză celor interesați de investiții privind locuințele cu potențial valoros în regim hotelier. Printre destinațiile îndrăgite de români și străini doua orașe-magnet îndeplinesc condițiile: Brașov și Constanța.
Alegerea orașului pentru investițiile imobiliare. Brașov sau Constanța, doua orașe-magnet!

Închirile în regim hotelier au devenit în ultimii ani tot mai atractive pentru investitorii în imobiliare, iar două orașele-magnet atrăg atenția în mod deosebit, acestea fiind Brașov și Constanța.

„Fiecare din cele două orașe are propriile atuuri și ambele au o infrastructură de property management dezvoltată pentru a putea gestiona această activitate de la distanță. În cele din urmă, un randament mediu la nivelul orașelor este greu de estimat, astfel încât profitabilitatea trebuie calculată în funcție de caracteristicile fiecărei proprietăți începând cu amplasamentul exact și continuând cu facilitățile oferite, existența unui loc de parcare, nivelul de echipare și mobilare etc”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Modalități pentru investitorii în imobiliare

Expeții de la Imobiliare.ro au făcut o analiză detaliată prin care se pot identifica cele mai valoroase locuințe pentru închirierea în regim hotelier. Celor interesați să facă investiții în imobile le sunt date aceste recomandări:

• Segmentul închirierilor în regim hotelier este puternic influențat de sezonalitate. Turiștii ajung în Brașov în număr mare pe tot parcursul anului, orașul dispunând de numeroase atracții și activități. Profitabilitatea segmentului închirierilor în regim hotelier este strâns legată de sezonul estival în cazul proprietăților din Constanța.

• De cele mai multe ori, apartamentele care pot fi închiriate în regim hotelier sunt alese de familii. Locuințele care pun la dispoziția turiștilor și un loc de parcare sunt preferate de aceștia.

• Sunt potrivite pentru închirierea în regim hotelier în special garsonierele și apartamentele cu 2 camere. Apropierea față de centrul orașului este văzută, în general, ca un avantaj de turiști.

• Este de preferat să investești într-o locuință nouă. Amenajarea sa este extrem de importantă, o poate diferenția ușor de alte locuințe disponibile pe piață și o poate face astfel mai profitabilă.

• Prețurile de achiziție sunt mai ridicate în Brașov, decât în Constanța. Locuințele noi se vând, totodată, cu prețuri mai mari decât cele vechi.

Turiștilor preferă cazarea la apartamente, în loc de hoteluri.

“Apartamentele care pot fi închiriate în regim hotelier sunt preferate de familiile cu unul sau mai mulți copii. Un cuplu se va caza destul de rar într-un apartament, pentru că la același preț primește o cameră la un hotel unde are și mic dejun”, a declarat Alexandru Muntean, Managing Partner iAdvise, agenție imobiliară care își desfășoară activitatea în Brașov, în cadrul unui webinar din seria “Întreabă Expertul” organizat recent de Imobiliare.ro pe tema închirierilor în regim hotelier.

Imobiliare Brașov
Imobiliare Brașov

Ai mai putea citi și: Top 10 cele mai scumpe proprietăţi imobiliare scoase la vânzare în România. Pe listă sunt nouă terenuri şi o clădire

Succesul pe piață este garantat de localizarea proprietății în care se va urma investiția.

“Le recomand celor care vor să facă acest gen de investiție achiziția unei proprietăți în zonele centrale sau semicentrale ale orașelor”, a mai adăugat el.

Apartamentele noi aflate cât mai aproape de km 0 al orașului, dar și cele vechi din imobile cu o arhitectură frumoasă îi atrag pe turiști.

„Le recomand celor care fac o astfel de investiție să nu mobileze și să nu utileze singuri apartamentele. Chiar dacă este un cost de câteva mii de euro la început, le garantez că în cel mult 2 ani îl amortizează, dacă apelează la un specialist”, a mai explicat el în webinarul “Întreabă Expertul”.

Prețurile sunt mai mari pentru achizițiile din Brașov decât în Constanța

Investitorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru cumpărarea unui apartament în Brașov decât pentru o proprietate în Constanța.

Indicele Imobiliare.ro arată că apartamentele noi din Brașov au fost scoase la vânzare, în medie, luna trecută cu 2.295 euro/mp, în timp ce o locuință similară putea fi cumpărată cu 1.833 euro/mp în Constanța.

Apartamentele vechi pot fi cumpărate, în medie, cu 1.912 euro/mp în Brașov și cu 1.648 euro/mp în Constanța.

Care sunt prețurile pentru turiști?

În prezent, un apartament de 2 camere aflat în centrul Brașovului, care a primit recenzii foarte bune din partea celor găzduiți anterior și care dispune și de loc de parcare, ar putea fi închiriat în timpul săptămânii de o familie cu un copil la un preț cuprins între 315 și 770 lei/noapte, echivalat cu 63-155 euro/noapte.

Un apartament cu 2 camere aflat în Constanța, cu vedere la mare, parcare, care a obținut recenzii excelente poate fi închiriat, în această perioadă, de o familie cu un copil cu 325-675 lei/noapte (65-136 euro/noapte).

Vezi și: Goana după vacanțele de iarnă a început: Românii își aleg destinațiile preferate. Cât costă o noapte de cazare în Poiana Brașov