Topul a luat in calcul un numar de 42 de tari europene. Pe primul loc, cu cea mai mare rata de profit anual al investitiei (yield), se situeaza capitala Moldovei, Chisinau, cu peste 14%.
Varful topului este dominat de orase din estul Europei, autorii studiului estimand ca marimea ratei de profit la inchiriere este direct proportionala cu riscurile pe care si le asuma proprietarii de imobile – in tarile din est fiind in special vorba de riscuri de natura politica si legate de coruptie. Alti factori care cresc ratele de profit, in tarile care nu au probleme de tipul celor mentionate, sunt relativ recenta instalare a economiei de piata, ratele mari ale dobanzilor si sub-dezvoltarea pietei de credite imobiliare.
Astfel, pe locul doi dupa Chisinau se plaseaza Varsovia (yield de 13,2%), urmata de Sofia (10,5%), Bratislava (10%) si Moscova (8,7%). Pe locurile urmatoare sunt Amsterdam si Paris (ambele cu 8,2%), urmate pe locul 8 de Bucuresti (8,17%) si, pe 9, de Budapesta (8,09%).
Ratele de profit pe inchiriere scad in general in Europa, in principal pentru ca nivelul chiriilor nu tine pasul cu cresterile preturilor la apartamente, estimeaza autorii studiului. Astfel, in prezent ratele de profit anuale sunt la un mimim al ultimilor 20 de ani in majoritatea locatiilor europene.
In schimb, in privinta pretului de cumparare al apartamentelor de lux, Bucurestiul se claseaza in josul topului, pe locul 31 din 42 de orase, cu un pret mediu de vanzare de 2.350 euro pe metru patrat. Totusi, Bucurestiul este mai scump decat Atena (1.800 euro/m.p.), Budapesta (1.790), Varsovia (1.175) sau Sofia (1.040). Cele mai scumpe orase europene din acest punct de vedere sunt Monaco si Londra (cu 24.900 euro/m.p., respectiv 14.522 euro/m.p.).