Daca dezvoltatorul ramane fara bani pentru finalizarea proiectului in faza de finisaje, ajunge sa isi blocheze pana la 90% din investitia totala. In aceste situatii, solutia este vanzarea proiectului catre un fond distress (fonduri puternice in lichiditati care finanteaza proiecte majore, dar cu un pret care poate sa ajunga pina la 50% din profitul viitor), au aratat reprezentantii QCM.
Un proiect rezidential adus la stadiul de finisaje a necesitat deja cea mai mare parte a investitiei, asadar dezvoltatorul va ramane cu aceste fonduri blocate daca nu gaseste o solutie sa-l vanda, cu sau fara finisaje, au spus reprezentantii QCM.
„Din acest motiv, inghetarea proiectului nu reprezinta o idee buna. Dimpotriva, este de preferat sa se gaseasca lichiditati din alte proprietati si lucrarile sa se finalizeze, astfel incat banii investiti sa poata fi recuperati”, a declarat Andrei Apetrei, directorul QCM.
QCM este o companie imobiliara cu capital romanesc infiintata in 2005. Pentru 2008, reprezentantii companiei estimeaza ca vor inregistra o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro.