– Determinat. Exista o sumedenie de agenti imobiliari ce se zbat in aceeasi bransa, poate pe acelasi sector ca si tine. Pentru a avea succes, trebuie sa fii pasionat de ceea ce faci, acest domeniu presupunand o munca solicitanta, spun oficialii ABI.
– Capacitatea de a prezenta cat mai convingator o anumita oferta. O prezentare reusita este egala cu succesul tranzactiei. Prezentarea ta nu trebuie sa dea gres din niciun punct de vedere. De aceea, este necesar sa te informezi temeinic inainte cu privire la punctele forte sau dezavantajele unei anumite locuinte.
– Bun negociator. Atat in relatia cu proprietarul, cat si in relatia cu un cumparator sau cu un chirias, trebuie sa gandesti un tarif corect si un comision pe masura. Apoi, va veni timpul sa negociezi cu acestia valoarea tranzactiei, stiind pana unde poti marsa si care iti este limita astfel incat ambele parti, dar si tu, sa fiti multumiti.
– Capacitatea de predictie. Un bun agent imobiliar trebuie sa cunoasca tendintele domeniului, implicatiile anumitor schimbari la nivelul economiei, panta spre care se indreapta acest domeniu. Doar astfel va face unele recomandari pertinente proprietarilor si va sti care ii sunt prioritatile.
– Ofera consultanta imobiliara. Consultanta consta in efectuarea unui serviciu de consiliere pentru care cei interesati sa incheie un contract cu persoane special instruite si calificate in acest domeniu. Ca broker imobiliar, ar trebui sa ajuti beneficiarul intr-un mod obiectiv si independent, recomandand solutii si ajutand la implementarea lor.
Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial.