- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ce case mai poti cumpara in Bucuresti cu 1 milion de euro

25 Feb, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Penthouse-uri in blocuri din nordul Bucurestiului, case in zone semi-centrale sau vile in Corbeanca - sunt cateva din tipurile de locuinte care inca mai pot fi cumparate la "doar" 1 mil. euro pe piata bucuresteana.
Ce case mai poti cumpara in Bucuresti cu 1 milion de euro

„Cu 1 milion de euro iti poti achizitiona in oras o casa destul de modesta – maxim 250 metri patrati construiti si teren mic (200-400 mp), in zone semicentrale si centrale”, a declarat pentru DailyBusiness Robert Teodorescu, analist imobiliar in cadrul agentiei imobiliare Regatta.

In Baneasa (zona Iancu Nicolae), poti cumpara cu aceesi suma o casa noua de aproximativ 500-600 mp construiti si un teren in jur de 600-1.000 mp, constructie noua, iar la Snagov sau Corbeanca, o casa noua de 600-800 mp construiti si teren de 1.000 – 2.000 mp, a adaugat Teodorescu.

Gabriela Serban, consultant imobiliar al agentiei Eurometropola, specializata pe imobile de lux, spune ca in ultimele luni compania a intermediat tranzactionarea mai multor locuinte cu pret de peste 1 milion de euro.

„In jurul a 1 milion de euro avem oferte pentru apartamente noi cu 3-4 camere din zona Piata Victoria, fiind vorba de locuinte cu bucatarii si bai mobilate, dar si pentru vile in zona de nord”, au declarat analistii Eurometropola.

Cu sub 1 milion de euro mai pot fi cumparate penthouse-uri in zone ca Banu Manta sau Iancu Nicolae spre exemplu, au precizat acestia.

„Noi avem oferte pentru cateva vile in zona Iancu Nicolae la 1 milion de euro, insa in acesta zona potri gasi vile si la un pret mai mic, de 700.000 euro, cu mai putine facilitati”, a afirmat Iulian Minciu, reprezentantul agentiei imobiliare Eurohouse.

Deja locuintele de 1 milion de euro se afla la limita conceptului de lux, acesta masurandu-se de la 2 milioane de euro in sus, suma la care pot fi achizitionate vile moderne in nordul Bucurestiului sau Piata Victoriei. Pe piata exista si penthouse-uri in zone exclusiviste, la preturi cuprinse intre 3-4 milioane euro, dar si cladiri istorice la preturi de 5-6 milioane euro.

Oferta existenta cuprinde si proiecte rezidentiale complete, cu apartamente care, pe langa o suprafata generoasa, dispun de zone destinate spatiilor de relaxare, de petrecere a timpului liber, sala de fitness, un loc important in complexele rezidentiale de lux a inceput sa ocupe si integrarea unui centru spa.

„In ultimul timp a aparut Building Management Sistem sau casa inteligenta, cu functia de a controla, monotoriza si optimiza toate serviciile dintr-o cladire, de la incalzire, ventilatie, iluminare, acces control. Pot spune ca exista in aproape fiecare proiect rezidential locuinte de lux sau superlux, de tip penthouse sau de alt tip care imbina spatiul generos cu dotari si finisaje diverse” a precizat Iulian Minciu de la Eurohouse.

Locatia, finisajele, suprafata si pretul nu mai sunt singurele criterii de alegere a unei locuinte. Dezvoltarea pietei rezidentiale din Romania a ultimilor ani a facut ca selectia sa se faca dupa alte criterii, deoarece proprietarii isi doresc tot mai multe facilitati intr-o locuinta. Intr-o piata in care preturile proprietatilor sunt in continua crestere, cheia succesului o reprezinta facilitatile cat mai moderne: restaurantele, cafenelele, centrele spa, spalatoriile si asa mai departe, romanii schimbandu-si standardele.

„Avand in vedere ca investitia intr-o locuinta noua este pentru majoritatea una pe termen lung, cumparatorii sunt dispusi sa faca un efort financiar in plus la momentul achizitiei, deoarece au convingerea ca vor beneficia de pe urma ei multa vreme, fara a fi nevoie sa mai cheltuiasca ulterior. De exemplu, un imobil din partea de nord a Capitalei, amplasat intr-un complex rezidential de lux, dotat cu piscina si sala de fitness, se vinde cu 3.500-4.000 euro/mp”, a precizat Minciu.

Preturile mari, cauzate de oferta saraca

„Desi cererea pentru locuinte de lux a crescut in ultimii ani, intrucat potentialii clienti au mai multe optiuni si devin mai selectivi, oferta se ridica la maximum 15-20% din ofertele rezidentiale totale”, a mai spus Iulian Minciu, reprezentantul Eurohouse. „Foarte cautate sunt penthouse-urile si duplexurile din proiectele rezidentiale din zona de nord, precum si vilele cu finisaje deosebite din zonele ultracentrale si nord. De asemenea, exista cerere mare pentru imobilele vechi din Dorobanti, Primaverii, Kiseleff sau Aviatorilor, datorita arhitecturii deosebite”, a adaugat Minciu.

In ceea ce priveste amplasarea, se iau in considerare mai ales zonele deja consacrate: centrul si nordul, iar in ceea ce priveste preturile, perspectiva este mai variata.

In locatiile rezidentiale consacrate din Bucuresti, un metru patrat se poate vinde si cu 9.000 de euro, fiind mai accesibile proiectele din zonele semicentrale sau din imediata apropiere a orasului.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Ce sunt obligați să facă iarna românii care locuiesc la casă. Amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt uriașe!
Ce sunt obligați să facă iarna românii care locuiesc la casă. Amenzile pentru cei care nu respectă ...
Cum ajuți găinile să dea mai multe ouă iarna. Toți gospodarii ar trebui să apeleze la aceste trucuri
Cum ajuți găinile să dea mai multe ouă iarna. Toți gospodarii ar trebui să apeleze la aceste trucuri
Nu pune niciodată termostatul pentru centrala termică în acest loc. Acest obicei te va costa bani în plus la căldură
Nu pune niciodată termostatul pentru centrala termică în acest loc. Acest obicei te va costa bani ...
Ministrul Finanțelor: „În momentul de față nu iau în calcul nicio majorare de impozite și taxe”
Ministrul Finanțelor: „În momentul de față nu iau în calcul nicio majorare de impozite și taxe”
Tesla se confruntă cu scăderi ale livrărilor anuale, pe fondul cererii tot mai scăzute de mașini electrice
Tesla se confruntă cu scăderi ale livrărilor anuale, pe fondul cererii tot mai scăzute de mașini ...
Ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor la energie și gaze după 1 aprilie 2025. Detalii de ultimă oră de la Ministerul Energiei
Ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor la energie și gaze după 1 aprilie 2025. Detalii de ultimă ...
Prognoza meteo 4 ianuarie 2025. Se răcește vremea în țară și în Capitală
Prognoza meteo 4 ianuarie 2025. Se răcește vremea în țară și în Capitală
Ministrul Educației, Daniel David, nu susține introducerea de noi materii în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani”
Ministrul Educației, Daniel David, nu susține introducerea de noi materii în școli: „Mi se ...
Cazurile de gripă din România au explodat. INS confirmă trei decese în doar o săptămână
Cazurile de gripă din România au explodat. INS confirmă trei decese în doar o săptămână
Cătălin Predoiu vrea schimbarea vârstei de pensionare a polițiștilor cât mai repede: „Este o lege proastă, o invitație la pensie”
Cătălin Predoiu vrea schimbarea vârstei de pensionare a polițiștilor cât mai repede: „Este ...
Util după mesele îmbelșugate de sărbători. Mihaela Bilic dezvăluie metoda-minune prin care slăbești până la 15 kilograme
Util după mesele îmbelșugate de sărbători. Mihaela Bilic dezvăluie metoda-minune prin care slăbești ...
Un copil român are IQ-ul lui Albert Einstein! ”Am început la școală, dar mă plictiseam”
Un copil român are IQ-ul lui Albert Einstein! ”Am început la școală, dar mă plictiseam”
Cât costă să închiriezi trenul de lux cu care s-au plimbat Ceaușescu și Băsescu. Prețul este uriaș!
Cât costă să închiriezi trenul de lux cu care s-au plimbat Ceaușescu și Băsescu. Prețul este uriaș!