In plus, constructiile vor diminua semnificativ fasia verde de langa Dambovita, prevazuta in Planul Urbanistic General, conform NewsIn.
Proiectul va aduce si probleme mari legate de traficul in zona, mai cred arhitectii bucuresteni. Astfel, raportat la cladirile existente, numarul de parcari preconizat (4.500) este de trei ori mai mic decat cel necesar. De asemenea, arhitectii sunt de parere ca si circulatia pietonala se va desfasura cu dificultate.
Potrivit arhitectilor, volumul construit conform formei actuale a proiectului este foarte mare, cu diferente mari fata de zonele din vecinatate, dar si fata de „media” actuala a Capitalei. Arhitectii mai critica aglomeratia de volume confuze, amplasate intamplator, si de imitatii derizorii ale unor obiecte, cum ar fi roata si fantana dansatoare, preluate din parcurile de distractii.
Proiectul Dambovita Center (Casa Radio), detinut in proportie de 75% de compania israeliana Plaza Center, va cuprinde un centru comercial cu 110.000 mp inchiriabili.
Proiectul Casa Radio, cu o valoare estimata de 1,1 mld. euro, va avea o suprafata construita de 560.000 mp (inclusiv parcarea), cuprinzand o zona comerciala, spatii de birouri, un centru de conferinte, spatii rezidentiale, un hotel si o cladire destinata unei autoritati publice.
Primele cladiri ale proiectului Dambovita Center din Capitala ar putea fi date in folosinta in 2011-2012, iar intregul ansamblu, in 2015, a declarat, joi, in cadrul dezbaterii publice privind acest proiect, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica.
Proiectul Complexului Dambovita Center prevede realizarea unor spatii comerciale cu suprafata desfasurata de 16 hectare si a unui complex de afaceri, hotelier si rezidential cu suprafata desfasurata de 24 hectare.
PUZ-ul privind zona Dambovita Center se afla in faza de dezbatere publica. Conform acestui plan, cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania, cu 34 de etaje si 155 metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei. Tot acolo vor fi construite alte doua turnuri, cu 26 si, respectiv, 30 etaje.
Potrivit unor surse municipale, proiectul va fi aprobat de indata ce va ajunge pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Proiectul are aprobarea comisiei de urbanism a Capitalei, ai carei membri au fost numiti de primarul general Sorin Oprescu.