La ora actuala, in Bucuresti exista, potrivit reprezentantilor EuroMetropola, o oferta de 12.000 de locuinte noi, oferta departe de a satisface o cerere ce se situeaza la nivelul sutelor de mii.
„Atunci cand simt ca veniturile lor au crescut si isi pot permite sa faca o investitie importanta, romanii nu intrevad o alta posibilitate mai sigura si mai stabila decat o investitie intr-un imobil, fie ca vorbim despre o casa sau un teren pentru o viitoare locuinta”, a afirmat Monica Marin.
„Singura sansa pentru incetinirea cresterii preturilor ar fi o oferta mai bogata de imobile finalizate care sa acopere o parte mai mare din cererea existenta in acest moment”, a completat Monica Marin.
Ingrijorarea privind o posibila criza imobiliara in Romania, ca urmare a relaxarii creditelor de la integrarea in UE, nu este pertinenta, potrivit reprezentantilor EuroMetropola.
„Creditele oferite de bancile din Romania nu sunt chiar atat de relaxate, iar tara noastra are una dintre cele mai dure birocratii, de aceea imprumuturile nu sunt accesibile decat celor care dovedesc intr-adevar ca au resurse din care pot rambursa imprumuturile”, a spus Monica Marin.