Cele mai solicitate sunt apartamentele de 3 si 4 camere, cu suprafete ce deseori depasesc 100 metri patrati, urmate de minicomplexurile rezidentiale cu duplexuri sau vile individuale.
Pentru tot mai multi romani din categoria middle-high class, achizitionarea unei locuinte in zona de nord a devenit o moda, iar investitorii imobiliari profita de acest trend si dezvolta tot mai mult pe segmentul rezidential.
„Stocul deja existent de imobile in zona de nord, dar si multitudinea de solicitari venite din partea potentialilor cumparatori, i-a determinat pe developeri sa isi indrepte atentia spre periferia de nord a Capitalei, in special spre localitati precum Sisesti, Straulesti – Jandarmeriei, pana la Tancabesti, Snagov, Otopeni, Saftica, Caciulati, Peris, Buftea, Crevedia”, sustine Valeria Tudor.
Cei mai multi bucuresteni au optat pentru achizitionarea de case in localitatile din apropierea Capitalei, datorita suprafetelor mai mari disponibile in aceste zone.
„Un factor decisiv in finalizarea procesului de cumparare a unei locuinte intr-un ansamblu rezidential din apropierea orasului este si pretul, acesta fiind inferior apartamentelor sau vilelor din interiorul orasului”, a precizat Valeria Tudor.
„Mai mult, constructorii au inceput sa speculeze dorinta romanilor de a beneficia de spatii verzi, lac sau padure in proximitatea locuintei. De asemenea, s-a inceput prefigurarea unor mici orasele, la distanta de 20-30 km de Bucuresti, cu entitati bine definite”, a adaugat specialistul agentiei imobiliare EuroMetropola.