Aceasta crestere din sectorul 1 se poate atribui existentei unei piete constante de inchirieri pe segmentul apartamentelor de lux din nord, precum si perceptiei de „investitie sigura pe termen lung” atribuita apartamentelor cu locatie centrala, conform agentiei de consultanta imobiliara.
[img=112]Evolutia preturile locuintelor vechi din Capitala, in ultima luna, respectiv ultimele 6 luni (euro/mp)[/img]
Preturile locuintelor vechi din restul sectoarelor au scazut in ianuarie cu procente cuprinse intre 2% si 6%. Cea mai mica valoare o are in continuare indicele sectorului 6, de 1.111 euro/mp, iar cea mai ridicata valoare s-a inregistrat in ianuarie in sectorul 1, putin sub 2.000 euro/mp.
Preturile locuintelor noi au ramas relativ constante fata de finalul anului trecut, inregistrand o scadere de 1%. Auditarea trimestriala a listei de proiecte ce intra in componenta indicelui a adus cateva modificari datorita amanarii unor proiecte sau finalizarii vanzarilor.
[img=113]Evolutia preturilor locuintelor noi (BREI-N) si al locuintelor vechi (Brei-V) in ultimul an (euro/mp)[/img]
Scaderea medie a preturilor locuintelor din Capitala, atat noi, cat si vechi, a fost de 2% in ianuarie, fata de decembrie, valoarea medie fiind de 1.506 euro pe mp.