„Datorita unei lipse de activitati din primele trei luni in toate domeniile de activitate (ianuarie-martie), coroborata cu un ritm lent de inchidere a tranzactiilor, credem ca cifrele inregistrate anul acesta pot fi mai mici decat cele prevazute, dar pot interveni factori care sa influenteze cifrele pozitiv. Este dificil de stabilit un target datorita unei piete total atipice in acesti ani, si mai dificil de incadrat un business in targetul stabilit”, a spus Voica.
In prima jumatate a anului, piata proprietatilor de lux a fost influentata negativ, prin „inghetare” datorita nesigurantei investitorilor.
„Clientii pentru acest tip de proprietati vad in acest tip de achizitie un mod de investitie, iar lipsa de comunicare publica, din partea guvernului, a unor strategii de intampinare a crizei si/sau recesiunii economice nu au facut decat sa sporeasca aceasta nesiguranta”, a explicat Voica.
„Intamplator sau nu, dupa comunicarile guvernatorului BNR cu referire la stadiul pietei financiar – bancare din Romania, societatile si persoanele fizice interesate de astfel de investitii au inceput, timid, sa se lanseze in cercetari / cautari pe piata imobiliara premium. Concluzia: din punctul nostru de vedere, s-au pierdut minim trei luni de posibile rezultate financiare, ale caror efecte care se vor regasi in toate domeniile de activitate”, a adaugat Voica.
In ceea ce priveste evolutia pietei in a doua jumatate a anului, Bogdan Voica considera ca vor fi rezultate foarte bune pentru cei care nu s-au lasat demoralizati de noile exigente ale pietei si care au pregatit terenul pentru operatiuni de toamna.