Dezvoltatorii care au bani cash si iau foarte putine credite de la banci nu vor fi tematori in fata crizei imobiliare, pentru ca isi pot sustine din resurse proprii investitia.
„Pe termen lung vor reusi dezvoltatorii care vor veni cu un plan potrivit, indiferent de zona pe care aleg sa dezvolte. Succesul imobiliar nu va mai fi la indemana oricui in acest context”, comenteaza Yaron Ozer, general manager Barak International, dezvoltatorul ansamblului Barak Buftea, un complex cu 300 de unitati locative si o valoare comerciala estimata la 40 milioane euro.
Totusi, in imobiliare nu se poate vorbi despre instalarea unei stari de pesimism generalizat, caci exista si dezvoltatori care intrevad chiar o oportunitate intr-o perioada „limita” pentru altii.
„Avem colaboratori, dezvoltatori imobiliari, care isi continua activitatea din Romania in acelasi ritm ca anul trecut. Este adevarat ca avantajul multora dintre ei este acela ca dispun de resurse financiare suficiente, avand un portofoliu divers de activitate, nefiind concentrati numai pe imobiliare”, completeaza reprezentantii EuroMetropola.
„Am invatat ca trebuie sa ne adaptam strategia de investitie la piata locala, si nu invers”, spune Athanasios Samaras, presedintele MC Property Investments Group, dezvoltatorul unui proiect rezidential in zona Iancului din Capitala.