Recent, firma baimareana a cerut la Tribunalul Bucuresti demararea procedurii de insolventa impotriva Sedesa. „Am avut mai multe runde de negocieri si intr-un final am decis sa aducem compania in incapacitate de plata”, spune Florean, care a explicat ca printr-o decizie finala si irevocabila a curtii de arbitraj de pe langa Camera de Comert Maramures, Sedesa trebuie sa plateasca firmei baimarene inclusiv penalitatile de intarziere, in total fiind vorba de peste 600.000 euro.
„Prin contract, CMC si Sedesa au hotarat din comun acord ca in caz de litigiu sa numeasca ca arbitru Camera de Comert Maramures”, spune Florean, pentru care reabilitarea centrului istoric al Capitalei a insemnat o suma considerabala neincasata, tone de piatra pe stoc, dar, pe de alta parte, si incasari de cateva sute de mii de euro.
„A fost un contract foarte stimulativ, fiind vorba de tone de piatra pe care trebuia sa le livram si am avut in plus si contract pentru montaj de piatra, insa doar pe anumite zone”, spune Florean.
Compania a semnat contractul cu Sedesa in 2007, iar in 2008 acesta a fost reziliat.
Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Sedesa nu au facut comentarii suplimentare vizavi de acest dosar.
Anul trecut, Primaria Municipiului Bucuresti a reziliat contractul pentru reabilitarea centrului istoric al Capitalei cu spaniolii de la Sedesa pe motiv ca acestia nu-si indeplinesc obligatiile contractuale. Primaria a anuntat, anterior, ca a achitat toate facturile catre Sedesa.
Sedesa a castigat licitatia pentru refacerea celor 14 strazi din centrul vechi al Capitalei in 2006. Contractul valoreaza in total 30 mil. euro.