Potrivit topului celor mai scumpe locatii de birouri din lume, Bucurestiul s-a pozitionat pe locul 43 din 68. In Europa Centrala, atat Romania cat si Bulgaria au avut in continuare o cerere slaba de spatii de birouri si un exces de spatii, ceea ce a determinat o scadere a chiriilor in cele doua tari cu 5%, respectiv 9% in 2010.
In orice caz, in Europa Centrala valoarea chiriilor a ramas in general neschimbata, cu o crestere pozitiva a chiriei in Rusia, Lituania si Ucraina, ceea ce a contrabalansat scaderile din alte tari ale regiunii.
Chiriile prime in Bucuresti au scazut cu 5% deoarece cererea de spatii de birouri a ramas scazuta pe tot parcursul anului 2010. In anul 2011 se anticipeaza o crestere a activitatii deoarece chiriasii isi reevalueaza nevoia de spatii si sunt contracte incepute inaintea recesiunii care acum sunt aproape de expirare, cu toate ca activitatea de concentrare a spatiilor de birouri ramane in continuare un factor prioritar pentru companii. In plus, compania arata ca nivelul chirieri in spatiile de birouri premium a atins minimul.
In Europa situatia a ramas in general stabila cu o crestere usoara a chiriilor de 1% , desi au fost cateva locatii cu o crestere importanta a chiriilor.Printre aceste locatii se numara si Londra, unde s-a inregistrat o crestere de 25% in zona City si o crestere de 27% in zona West Est. De asemenea Milano a inregistrat o crestere a chiriilor de 10%, iar in Paris chiriile in spatiile de birouri au crescut cu 9%.
Dupa ce a avut cele mai mari scaderi ale chiriilor pentru cladiri de birouri in 2009, Asia are in prezent o revenire puternica, cu o crestere a chiriilor de aproximativ 51%. In Londra chiriile spatiilor de birouri au inregistrat o crestere de aproximativ 27% in West End si de 25% in City (districtul financiar al Londrei) cu cea mai mare crestere anuala din Europa in 2010.
America de Sud a avut cea mai buna performanta din regiune anul trecut, cu o crestere de aprox. 12% in contrast cu America de Nord unde, in cel mai bun caz, chiriile pentru spatiile de birouri s-au pastrat stabile. Brazilia a inregistrat o crestere a chiriilor de peste 25% si a devenit una din cele trei cele mai scumpe locatii din cele doua Americi. – Rio de Janeiro, cu o crestere anuala ale chiriilor de 47% si San Paolo, care a inregistrat o crestere de 4%. Atat Chile cat si Venezuela au avut o crestere sustinuta a chiriilor, crescand cu 8% respectiv 13%. Argentina a fost singura locatie din America de Sud unde chiriile au scazut in 2010, cu toate acestea in prezent nivelul chiriilor este unul dintre cele mai ridicate de-a lungul timpului.
SUA, in general, a inregistrat o usoara scadere anuala de 2%, cu o cerere destul de scazuta din partea ocupantilor (chiriasilor) in majoritatea oraselor. In orice caz, chiriile in zonele cele mai bune din New York au crescut cu 10%, deoarece orasul a iesit din recesiune mai rapid decat restul tarii.
Chiriile din Hong Kong au crescut cu 51% in 2010, datorita cererii puternice cuplat cu o crestere a numarului corporatiilor care se extind si datorita cresterii numarului de noi companii, pe un fond limitat de spatii de birouri de clasa A.
In Beijing a fost o situatie asemanatoare, cresterea pretului chiriilor a avut loc datorita scaderii ratei de neocupare, care a fost in 2010 cea mai mica din ultimii 10 ani.
In contrast cu tendintele din regiune, chiriile din Tokyo au scazut cu 11%. Cu toate acestea, capitala Japoniei si-a pastrat pozitia a treia in topul celor mai scumpe locatii din lume. Aici este o piata a chiriasilor, cu o rata de neocupare in crestere si cu o scadere a chiriilor.