- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorii scad suprafetele locuintelor pentru a atrage cumparatori

16 Jan, 13:48 • Redactia DailyBusiness
Tot mai multi dezvoltatori si-au revizuit in ultimele luni proiectele prin reducerea suprafetelor locuintelor, pentru a atrage cumparatori cu bugete mai mici, iar altii au recurs chiar si la corectarea propriilor marje de profit, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei EuroMetropola.
Dezvoltatorii scad suprafetele locuintelor pentru a atrage cumparatori

Potrivit consultantilor imobiliari, 2008 trebuia sa fie anul cu cele mai multe ansambluri rezidentiale finalizate, dar s-a transformat in anul care i-a supus pe dezvoltatori la cele mai dificile incercari in materie de vanzari.

„Pentru ca ritmul vanzarilor a incetinit foarte mult pe perioada verii, dezvoltatorii au recurs chiar si la corectarea propriilor marje de profit si au mai scazut preturile sau au oferit diferite bonificatii menite sa atraga cumparatorii (mobilier, locuri de parcare sau spatii de depozitare gratuite). Totodata, multi dezvoltatori si-au revizuit proiectele prin reducerea suprafetelor locuintelor pentru a atrage cumparatori cu bugete mai mici”, au declarat pentru NewsIn, cei de la EuroMetropola.

Acestia mai spun ca s-a recurs si la vanzarea locuintelor fara finisaje, din aceeasi dorinta de a reduce cat mai mult pretul de vanzare al locuintelor.

„Exista si investitori care dispun de cash si achizitioneaza acum oportunitati, proprietati al caror pret s-a redus dramatic din diverse motive. Poate pare greu de crezut, insa pentru multi, acest moment de descumpanire isi are beneficiile lui”, au adaugat consultantii imobiliari.

Datele statistice arata ca pretul locuintelor noi care se adreseaza clasei medii s-a situat in 2008 in jurul valorii de 1.650 euro/mp.

Pe segmentul locuintelor noi, incepand cu luna iunie a anului 2008, preturile au scazut cu 15-25%, pe fondul lipsei instrumentelor financiar bancare.

„S-a ajuns astfel la o situatie similara cu cea in care ne aflam inainte de 2002, cand majoritatea tranzactiilor imobiliare se faceau cu cash, pentru ca nu existau solutii alternative de finantare (credit, ipoteci etc) si foarte putini erau cei care aveau acces la credite bancare”, au mai spus consultantii EuroMetropola.

Urmărește Daily Business pe Google News