Cele 2 noi solutii de finantare vin in contextul in care, in primele 3 luni ale anului, majoritatea contractelor pentru locuinte incheiate de Impact au solicitat una dintre solutiile de finantare ale dezvoltatorului, inchiriere cu optiune de cumparate.
Astfel, in primele 3 luni, Impact a incheiat 39 de contracte, din care 33% cu plata integrala, 10% in rate si 57% inchiriere cu optiune de cumparare.
Produsul permite celor interesati sa stea cu chirie timp de maxim 4 ani, in schimbul unei garantii initiale si a unei chirii lunare fixe. Clientul isi poate exercita dreptul de cumparare oricand in timpul celor 4 ani, beneficand de un discount calculat in functie de valoarea chiriilor platite pana in momentul exprimarii optiunii de cumparare.
„Am inteles in aceste prime 4 luni ale anului ca problema cea mai importanta a clientilor este accesul la finantare”, a declarat Carmen Sandulescu, CFO Impact Developer & Contractor.
Astfel, Impact va oferi clientilor, pe langa posibilitatea inchirierii cu optiune de cumparare, posibilitatea de a plati 30% din valoarea apartamentului sau 25% din valoarea casei, diferenta putand fi achitata in 6 sau 8 transe pe o perioada cuprinsa intre 18 si 24 de luni.
Cealalta solutie lansata de dezvoltator se adreseaza persoanelor care vor sa-si finanteze apartamentul nou din apartamentul vechi. Astfel, cumparatorul trebuie sa plateasca un avans de 25%, apoi va plati lunar o rata, echivalentul chiriei obtinute pe apartamentul vechi. In acest interval clientul poate vinde vechiul apartament pentru a achita diferenta pentru noua locuinta.
Suma platita lunar ca rata trebuie sa acopere, pe o perioada de 48 de luni, 25% din valoarea locuintei. Spre exemplu, pentru un apartament de 3 camere de 120.000 euro, rata lunara ar fi de circa 630 euro, iar pentru o garsoniera 65.000 euro, rata ar fi de circa 330 euro pe luna.
La sfarsitul lunii aprilie, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, Impact a aprobat strategia de dezvoltare bazata pe cresterea cotei de piata (calculata ca procent din unitatile predate) la nivelul Bucurestiului, de la 9,5% cat este in prezent, pana la aproape 11% la sfarsitul anului.