„Aceasta scadere a tranzactiilor poate fi explicata prin cresterea costurilor de constructie si reticenta bancilor de a acorda credite atat dezvoltatorilor cat si cumparatorului”, a declarat Daniel Mitarcu, director al departamentului terenuri al DTZ Echinox.
Preturile terenurilor din estul Bucurestiului – Colentina-Pantelimon-Titan variaza in functie de potentialul de dezvoltare.
De asemenea, preturile terenurilor sunt din ce in ce mai afectate in functie de suprafata, deoarece investitiile mari in terenuri sunt din ce in ce mai evitate de catre dezvoltatori.
Se pot achizitiona terenuri cu dimensiuni de la 25 hectare pana la 300 metri patrati, insa exista intr-adevar un numar destul de mare de terenuri industriale a caror reconversie in zona comerciala devine din ce in ce mai dificila, conform sursei citate.
Nivelul investitiilor este unul destul de ridicat, comparabil cu cel atras de nordul Bucurestiului. Autostrada A2 a favorizat dezvoltarea proiectelor logistice, iar densitatea mare de populatie favorizeaza proiectele comerciale si rezidentiale.
Resurse suplimentare:
– Cititi si analiza Harta terenurilor din Bucuresti: unde urca si unde coboara pretul?